Ћирилица Latinica
09.03.2021.
Друштво

Милошевић (МУП): Маговчевић активно учествовао у изборним кампањама

Аутор: Редакција 38 Оставите коментар

Државни секретар за контролу рада полиције у МУП-у, Раде Милошевић говорећи о могућим недозвољеним утицајима на грађане у сусрет изборима у Никшићу који се одржавају у недјељу 14.марта,  рекао је данас да на основу оперативних података и његове личне провјере располажу подацима да директори у фирмама са великим бројем запослених у Никшићу почињу да врше притисак ко ће за кога гласати.

„Људи се још плаше да нам доставе неке материјале, али сам слушао аудио снимке на којима су руководиоци са својим менаџементом у одређеним фирмама у Никшићу читали списак запослених и означавали њихова имена са ознакама и најављивали да се почну разговори са свим запосленим за које су процијенили да на њих могу вршити притисак и утицати на изборну вољу“, рекао је Милошевић.

Као примјер, како је казао, класичне злоупотребе личних података у политичке сврхе, показао је докуменатцију из 2013. године са преписком два високо рангирана полицијска службеника у Управи полиције Црне Горе, који један другом дају податкe о броју запослених на граничним прелазима Вилуси, члановима њихових породица са матичним бројевима и гдје ко гласа.

„Ријеч је о званичном документу које је неко сачувао од савјесних полицајаца и сада нам доставио. Имамо информације да се врше притисци, али је ово материјални доказ да је извршена класична злоупотреба положаја и да је евиденција вођена како би се вјероватно утврдило на кога и како вршити притисак“, рекао је Милошевић.

Он је казао да је ријеч о преписци садашњег помоћника командира Граничне полиције у Никшићу, Драгана Бацковића и Веселина Маговчевића, који је сада начелник Центра безбједности у Бару.

Како је образложио Милошевић, до тог документа дошли су сада, јер су вјероватно људи били застрашени и нијесу имали повјерења у протекли систем да би могли пријавити.

„Покренули смо истрагу како би утврдили да ли има још оваквих случајева, али је комплетна докуменатција тог сектора уништена 2019. године у складу са законском процедуром по налогу бившег министра МУП-а Мевлудина Нухоџића, о чему смо информисани и испратили“, рекао је Милошевић.

Према његовим ријечима, то треба да буде јасна порука да људи који су се бавили тим стварима више не могу да буду на одговорним позицијама у Управи полиције.

„Ако тренутно нема кривичне одговорности због овога што се радило, постоји морална и етичка, јер недвосмислено показује да су вршили притисак на људе запоселне у полицији“, рекао је Милошевић.

Он је казао да вјерује да и данас има таквих притисака, јер има оперативних сазнања да су ових дана чести гости Никшића чланови специјалног полицијског тима, Веселин Вељовић, Зоран Лазовић и други.

Безбједносна ситуација у Никшићу, у сусрет локалним изборима 14. марта, је умјерена ка високо ризичној, а требало би додатно појачати мјере и забранити окупљања и политичке скупове, оцијенио је Оперативни тим Министарства унутрашњих послова (МУП) за контролу избора у том граду.

Координатор Оперативног тима и државни секретар за контролу рада полиције у МУП-у, Раде Милошевић, сматра да треба додатно појачати мјере, урадити детаљне контроле уласка у Црну Гору на граничним прелазима ка Никшићу, провјерити све безбједносно-интересантне особе, забранити окупљања и у виду ауто колона-промоција, посебно политичке скупове.

„Урадили смо предлоге мјера које би требало спровести прије и на изборни дан и предочићемо их представницима Владе, министру унутрашњих послова, директору Агенције за националну безбједност и минисатрки одбране“, рекао је Милошевић на конференцији за новинаре.

Говорећи о изборном дану, он је рекао да би требало увести мјере забране које би онемогућиле било какву прославу било ког политичког субјекта.

Милошевић је најавио да ће полиција и државни органи Црне Горе оштро реаговати уколико неки појединци планирају да изазову било какве немире током изборног дана.

„Спремни смо и имамо план Б и нећемо дозволити да се, по било ком сценарију угрози безбједност грађана Никшића, већ ћемо адекватно одговорити. Разговарали смо и тражили разумијевање политичких субјеката и обећано је да ће тако бити, а видјећемо хоће ли договор бити испоштован“, рекао је Милошевић.

Он је позвао и на поштовање здравствених мјера, јер је епидемиолошка ситуација озбиљна и поновио да су спремни да омогуће да изборни дан протекне у миру и фер демократској атмосфери.

Милошевић је позвао све запослене у Центру безбједности и МУП-у у Никшићу, као и у другим установама и предузећима да Оперативном тиму анонимно пријаве био какав политички притисак.

Говорећи о урађеном да се „очисти“ бирачки списак у Никшићу, Милошевић је казао да је урађено све у границама законских оквира и капацитета.

„Свака покренута пријава је процесуирана и сваки грађанин који буде незаконито уписан у бирачки списак биће уклоњен“, рекао је Милошевић.

На неке наводе да се око хиљаду људи налази и у бирачким списковима у Србији, рекао је да су упутили захтјев надлежним у тој држави да им доставе податке да ли се тиграђани налазе у базама њихових података и да ће урадити све што им омогућава законска процедура.

„Ти наводи су дио малициозне игре, јер су усмјерени како би се обесмислио рад МУП-а. Зашто сада нас прозивају, а не уочи парламантераних избора 30. августа и владавине ДПС-а“, рекао је Милошевић и додао да ће се обратити и другим државама да виде има ли и колико је таквих особа.

Главни полицијски инспектор у Одјељењу унутрашње контроле, Александар Нововић, рекао је да су испитали све случајеве напада на политичке активисте и изазивање нереда претходних дана у Никшићу.

„Полиција је урадила и ради све у складу са законом, против неких смо поднијели прекршајне пријаве. Случај -убиство у покушају, које је било покушано да се политички исполитизује, је ријешено, док за напад на активисту Луку Требјешанина још нијесу пронађени почиониоци“, рекао је Нововић, преноси агенција "МИНА".

Коментари
Pit Sampras
Pit Sampras: Trebace mu dobar advokat da dobije što manje robije. Đe god se zagrebe Magovčević umiješan. Baš svuda. Pa ga makli iz Nikšića i iz PG da sakrije nepočinstva koja je činio tamo. Misleći valjda da je Bar dalje od Meksika. OZNA sve DOZNA. Idemo, smjena pa Spuž, zajedno sa ostalim ostrašćenim dps aktivistima iz policije.
09.03.2021 23:02
Lela
Lela: "Према његовим ријечима, то треба да буде јасна порука да људи који су се бавили тим стварима више не могу да буду на одговорним позицијама у Управи полиције." Ova rečenica Miloševića mi se najviše sviđa. Dakle, apsana i krivična odgovornost za ovo.
09.03.2021 23:07
Владан
Владан: Инспектори и пандури из Бара који су били опозиционо опредијељени прије 30 августа отворено причају какве су притиске трпјели од овога несретника да не гласају за ДФ и остале странке опозиције. Спремни су да свједоче, пуно их је. И око литија тек.
09.03.2021 23:13
CG
CG: Da li postoji materijalni dokaz da je Magovčević ikada u životu vidio svojim očima taj papir o kom ovaj priča? Da li postoji ijedan dokaz da je Magovčević i u šta bio umiješan? Ne znam da li ste nepismeni ili bolesni, ali bilo ko bilo kome može na arhivu papir donijeti i zavesti. Da li postoji neđe odgovor Magovčevića? Ne postoji! Magovčević je čovjek bez mrlje u karijeri. Nikada korumpiran, nikada podmitljiv, nikada slagao. Čovjek koji je čist došao u Bar, i koji će čist otići iz Bara. Jedini od svih koji su u Barsku policiju došli! Šta je napravio od kapitala, a svakodnevno je mogućnost imao? - NIŠTA! Izvadite mu imovinski karton, pa ćete viđeti da lajete za čistim i čestitim čovjekom, zbog čega? Jer ste stoka nepismena, neobrazovana, koja svoje ne priznaje, a tuđe veliča! Sačuvaj nas samo Bože izroda naših, koji bi svoju kuću izdali, da u tuđoj gost budu!
09.03.2021 23:14
Ulcinjanin
Ulcinjanin: A što ne pišete malo kako je Milićević R. slikao kolegu Vasovića kako na Adi sjedi sa M. Šturanovićem i poslao u centralu da dobije poene.? Pa onda prijetnje, pa skrin šotovi, pa čuda. Kakav je tu nemoral, čuda se rade, ko ostane na slobodi na konja je.
09.03.2021 23:18
Данка
Данка: Ево се маговчевић расписао да брани себе. Ја да сам на твоје мјесто тужила бих овог Милошевића што те овако сочно "исхвалио" данас. Баш те оно почастио. Пушти се писања коментара, сад треба да се браниш озбиљних оптужби море, држава те гони.
09.03.2021 23:21
Bar_085
Bar_085: Sve se zna u ovako maloj zemlji i nikom ništa, EU ne da smjene u tužilaštvu i čistku među sudijama tako da niko neće ni biti procesuiran, novoj vladi su "ruke vezane" nema smjene ni načelnika, ni komandira, ni inspektora koji su maltretirali narod ni procesuiranja "prljavih" policajaca usko povezanih sa kriminalom i oni svi idalje uživaju u prljavom novcu, voze službena auta, telefoni i td.
09.03.2021 23:22
Aka47
Aka47: A sto sjedi Vasovic sa kriminalcem,pitam ovoga ulcinjanina. I kad ce da se smijeni magovcevic vise
09.03.2021 23:24
Bulajić, Vilusi
Bulajić, Vilusi: Zamisli kolika nula i koliko nečovjek treba da budeš pa da daješ matične brojeve svojih kolega i njihovih cijelih porodica, da daješ DPS-u biračka mjesta gdje glasaju !!! Pa zar ste bre mislili da će hiljadu godina da vam vlada ubica Brano Mićunović i ološ kriminalna Milo Đukanović i da ćete zauvijek biti abolirani od svaštočinstva? Ovo je neka nova Crna Gora, ona koja nije na prodaju, i kojoj se poštuju preci, istorija, tradicija i zakoni. Mafijaši moraju u zatvor bez pogovora, obračun sa njima mora biti nemilosrdan.
09.03.2021 23:28
Bar_085
Bar_085: Ajde bre oni 7 mjeseci od izbora ne mogu (ili ne umiju, ili ne smiju) da smijeme načelnike i komandire za koje se sve zna, da su povezani sa kriminalom, da šuruju sa njima, da su maltretirali sa se glasa dps, maltretirali ljude na litijama, da ne pričam o prljavim inspektorima... Znate kad će ođe biti bolje???? NIKAD!
09.03.2021 23:30
Ratko
Ratko: Uzeće mu Brano Danila Mićovića za advokata, pa da mu pomogne kao Draganu Kovačeviću iz katastra da nestane. Danilo stari DPS maher može i Magu biti od koristi. I gore je slučajeve imao.
09.03.2021 23:34
OB Pinčići
OB Pinčići: Da li je učešće u kampanjama ovog DPS "kadra" toliko bilo značajno za vlast da je zaslužio da dovede brata za tužioca u Bar i snahu da zaposli najprije u Ulcinj u policiju pa onda u Bar, a on da bude načelnik policije u Bar??? Ovo će morati detaljno da se raščivija. a brat tužilac po fejsbuku vitla sa onom zelenom zastavom ložo-komita. Kuku komitama ako su komite ka on. Postoje skrin šotovi i za to.
09.03.2021 23:39
Šćele
Šćele: A ti iz Pinčića mogao si kad si krenuo da napomeneš i kako je šuraka ugurao u komunalnu policiju u bar, sve je svoje namirio, sad može u Čanj da prodaje palačinke i kao penzioner da uživa ako ne dobije puno zatvora.
09.03.2021 23:48
Za OB Pinčići
Za OB Pinčići: Brate sve su u pravu ali ko će da pokrene istragu, da ih kazni i procesuira kad su svi tužioci i sudije njihovi (dps) kadrovi, a EU ne da smjene i čistke... Da neće kome biti oduzeta imovina, skupa auta, vile, lolali, da neće ko u Spuž od njih... NEĆE NIKO... i na kraju oni bolje prođoše od nas poštenih budala, ovaj vozi bmw-a, puši tompus, prima platu, troši pare i sprda se... e to je najžalosnije od svega...
09.03.2021 23:55
Џими јуниор
Џими јуниор: По убрзаној процедури се усваја закон о одузимању незаконито стечене имовине и провјери имовинског стања, гдје ће се дебело испитати ко је на снајке, тетке, таште, кумове, шураке преводио своје куће. А ту сви бивши и активни начелници и командири из Бара у задњих 15 година... То се бре све зна.
09.03.2021 23:58
Filip
Filip: U redu Milosevicu, i sta ste preduzeli u vezi sa ovim sto ste otkrili ???
10.03.2021 09:13
Acko
Acko: Dobro Milosevicu,ako imas dokaza smjenjujte,podnesite prijave ili sto god treba.... Nego imam jedno pitanje za tebe,da ne znas mozda sto u vezi kakvih bicikala po Niksicu sto su nestajala??? Najgora sorta kad lopov lopuvu kaze da je lopov....e dje mi zivimo
10.03.2021 09:43
CRMNICANIN
CRMNICANIN: Hapsi ovu Bagru milogorsku , Barskka policija je poznata po otpadnicima tu covjeka cast izuzecima nema.pocni od kerova iz interventna pa zavrsi na ove narko dilere u kancelarije.
10.03.2021 09:50
Baranka
Baranka: Imate vi mnogo drugih policijskih službenika koje treba provjeriti na koji nacin su dosli do bogatstva i ostavite casnog Magovcevica na miru! Ako postoji neki njegov "grijeh" to je ono sto je radio po pravilima službe! On je u Baru nepunih dvije godine i nije mohao pociniti ovo za sta ga pojedinci optužuju ne zato sto nije mogao, vec zato sto mu je cast i postennje na prvom mjestu! Zato ostavite covjeka na miru i trazite da se provjeri bogatstvo onih za koje svi znamo kako i na koji nacin su se obogatili! Magovcevic nikada nije zalazio u sferu kriminala upravo zato sto se radi o profesionalcu koji bastini ljudskost i dostpjanstvo!
10.03.2021 12:11
Saska
Saska: Evo Milosevic otkri koliko je castan. A ovo sto je doveo cijelu familiju iz Niksica i zaposlio ih pored toliko nezaposlenih i skolovanih Barana ???
10.03.2021 12:19
za Scela
za Scela: Ne mlati vise ,daj te dokaze protiv Magovcevica,a Vladu pojedi g....
10.03.2021 12:28
Scele
Scele: A ko je sad Vlado? Ti li si taj Vlado? A teletabisu?
10.03.2021 12:40
Topolica
Topolica: Uhapsiti Magocevica pod hitno i svu elitu iz Barske policije kamatase dilere i ostale prevarante koje on tu drzi. Znamo se odlicno pojedini hleba nisu imali da jedu sad neznaju sto ce od para . Dosta je bilo DPSa sad ce te taj raskosan zivot zamijeniti sa Spuzom.
10.03.2021 13:05
M.R.
M.R.: "Kerovi laju, karavni prolaze" i " Za dobrim se konjem uvijek velika prasina dizala" su definitivno izreke koje se mogu posvetiti ovoj temi. Magovcevic je castan cojek, bez ijednje mrlje u svojoj karijeri a tako i privatmom zivotu. A vi koji ste prokockali svoj zivot bez da ista od njega napravite, vi ste smijesni i zalosni. I ne mozete traziti krivca u drugome. Nego u sebi i svojim roditeljima sto su vas takvim debilima napravili. Nesposobnim, zavidnim, kukavicama i jadovima. A dje ce kruska no pod krusku. Kao sto rekoh. Vi lajte, mozda se neko i na vas nekad osvrne bagro bijedna izdajnicka :) Jer ipak onakvom cojeku, niste ni do koljena. Pozdrav :))
10.03.2021 15:58
M.R.
M.R. : A ti Milosevicu da mi vratis biciklo, i da objasnis okle ti 50.000e za audija a8, posto kako kazes sve si posteno stekao dzukelo :)
10.03.2021 15:59
Udruzenje penzionera Bara
Udruzenje penzionera Bara: kad je castan Magovcevic sto nije uhapsio kamatase iz policije koji su mu podredjeni? Sto nije trgovce cigarama iz Luke bar uhapiso kad sve zna? je li morao da cuti zbog procenta? Da se ne mijesa u svoj posao? A sto je postrojavao inspektore sa sjevera da uticu na rodbinu da ne glasaju za DF i da ostanu kuci, sta cemo sa tim? Postoje biljeske o tome... Sto pije kafe i po svu nov lumpuje sa IB osobama, ko ga tjera da to radi? Milosevic je samo dio njegovih gadosti otvorio, prica se nesto jako krupnije.
10.03.2021 16:05
M.R.
M.R. : Da li imate argumente za to? Dokaze? NEMATE! Jer su te lovacke price nastale na ulici kao i vasa pamet plitkoumna. Da li ste glupi ili lakovjerni ostavljam Vama u amanet da provjerite i otkrijete. A do tada mozete da pocnete da se bavite svojim zivotom i gledate kako da ga poboljsate za razliku od toga sto odje lajete i lazi iznosite. Jer ko sto se vidi da Vi niste svjesni svoje nesvjesti i neznanja :) "Dje sam bio, sta sam radio svi znaju bolje nego ja"
10.03.2021 16:13
Simo
Simo: mago ima li koji tompu sa Kube, od plate neki sto si kupio, molim te
10.03.2021 16:17
....Sebastijan Bah
....Sebastijan Bah: Ah, ti uzdasi smradeza. Kako je jadno kad ostanes sam, pa te nece niko, cak ni oni kojima si za procenat lizoguzno sluzio. Bljak, poltornizma tog po svaku cijenu
10.03.2021 16:19
Nena
Nena: Misko Jovanovic,ocigledno ima veliki kompleks od Magovcevica,cim ga stalno forsira na prvim stranicama portala.Ili ga se mozda plasi?!Zato pokusava da uprlja njegovu casnu karijeru,pocevsi od toga da je to veoma skolovan covjek,koji je to sto ima stekao radom 20 godina.A ovaj "polusvet",sto nema drugog posla,vec da se bavi tudjim zivotima,bolje da rade nesto pametnije.Pozdrav!
10.03.2021 16:51
Гара
Гара: Е збиља часна каријера, заголицај ме Нено за муда'х дако се насмијем, тикво.
10.03.2021 16:56
Гаро
Гаро: Е, збиља часна каријера, ево му шефови из полиције нове наведоше колико је поштен, заголицај ме Нено за муда'х да се насмијем, јер ово је за плакање и сажаљење што ти пишеш.
10.03.2021 16:58
Tekstilna industrija
Tekstilna industrija: A ova Nena nesto zna, mora da je dobra sa onim Rankom zvanim GUZIC PAPIR. I sa DPS Spaicem. To je ta ekipa, kraj radio Mileve u DPS auto servisu, ,mjere tajnog nadzora i tome slicno. Hehe, klimoglavci jebeni
10.03.2021 17:01
Сања
Сања: Магарчевић ће морати да објасни пред судом како је слао људима читаве колоне специјалаца на застрашивање ради наводних претреса због оружја само зато што људи иду на литије. Има 37 таквих породица у бар и Сутоморе које сте терорисали, мафијо!!!
10.03.2021 17:10
Baranka
Baranka : ZaGaro Treba da se stidis rijeci kojima se obracas jednoj zeni! Takvim izlivom vulgarnosti govoris o sebi!
10.03.2021 19:21
M.R.
M.R.: To sto navode novi sefovi policije o postenju su culi samo oni i par idiota iste ideologije njihove kojima je cilj nekoga poniziti i spustit na svoj nivo iako nisu svjesni da je to nemoguce. O njegovom poslu i radu kao i postenju svjedoce brojna priznanja, zahvalnice, plakete kao i ljudi kojima je pomogao kad im je najteze bilo. Za sve to postoje vidljivi dokazi, dok sa druge strane su u oskudici sa tim. Tako da zamolio bih ljubomorne duse da se ne spustaju vise toliko nisko jer ce im uskoro ponestai prostora ispod njih. Blizu su dna :) A i niko im paznju ne daje, niti obraca na njih. Jer ipak da se oni nesto pitaju i da su oni vazni bili bi dje je nas ugledni nacelnik i covjek prije svega Veselin Magovcevic, a ne oni! I koliko god ljudi bilo protiv njega, uvinek ce biti vise onih da stanu iza njega i da mu daju podrsku jer svaki tracak nje je zasluzen! Iako za to dosti ne znaju i toga nisu svjesni.
10.03.2021 19:57
Jovana
Jovana: A da se nije mozda desilo da Magovcevic dva puta pusti covjeka kod kojeg je nadjeno oruzje i ne procesuira ga. Posteni Magovcevic, nije tako davno bilo
11.03.2021 17:23
bajo
bajo: A magopcevic je mala beba za ostale ajkule u istoj zgradi...
03.04.2021 20:59
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
17.09.2021.
23
Црногорци
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar