Ћирилица Latinica
28.09.2019.
Друштво

Министар полиције: Бар под камерама, новинари узнемиравају грађане

Аутор: Редакција 9 Оставите коментар

Министар унутрашњих послова најавио је потпуно уништавање приватности и видео-надзор у три општине којим се жели постићи ефекат сталног притиска на грађане

**************

"Пилот пројекат видео-надзора за три општине Бар, Подгорицу и Будву, од изузетне је важности за борбу против свих видова криминала, али и врло значајан за ефикасан рад градских служби", истакао је уочи Дана унутрашњих послова министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић.


“Вјерујем да ће то бити врло добра превентива у борби против свих видова криминала, али и да ће допринијети мијењању свијести да не уништавамо мобилијар, не пишемо графите и не уништавамо интерфоне у улазима зграда”, додао је Нухоџић.

Нухоџић је изразио незадовољство радом Агенције за заштиту личних података јер су покушали да сачувају приватност грађана ове три општине. Он их оптужује за кашњење у његовим намјерама.

Како је појаснио, са овим пројектом се каснило јер је тешко ишао процес код Агенције за заштиту података личности, додајући да би до краја овог мјесеца требало да буде расписан оглас за опрему, те да слиједи потписивање споразум МУП-а са поменутим општинама.

Министру представља већи проблем што убиства изазову интерес медија, него што се она дешавају.

 

www.in4s.net 

 

 

Ћути о нерасвијетљеним убиствима

Коментаришући безбједносну ситуацију, Нухоџић је релативизовао безбједносно стање и успио да кроз пар реченица оптужи медије за узнемиреност грађана, али није коментарисао очигледне проспусте и нерад полиције, као ни чињеницу да нам бројна убиства стоје нерасвијетљена деценијама.

“Десе се и случајеви убистава и ствари које изазову интерес медија, пажњу и узнемиреност грађана, али кад сагледамо резултате које постижемо онда је валидна констатација да је безбједносна ситуација у Црној Гори на задовољавајућем нивоу”, истакао је Нухоџић.

Коментари
Kole
Kole: Sramotno sta radi vlast. Stavi kamere u svoju spavacu sobu baljošu jedan
28.09.2019 12:15
Grgur
Grgur: Debil ministar i debilska policija
28.09.2019 12:23
Refko
Refko: Onda ukinite policiju budale. Šta će da radi policija ako već kamere sve snime. To mogu i komunalci da privedu poslije. Nego kako će sad policajci drogu i cigare da valjaju, biće snimljeni.
28.09.2019 12:56
volujica
volujica: Nasmesite se,Snimamo vas!!!;-);-);-):-D:-D:-D
28.09.2019 13:37
B.B.B.
B.B.B.: Bolje da ih stavi u tužilaštvo
28.09.2019 19:02
Božo
Božo: Kako se tehnika usavršava tako i policija. Nije su policajci glupi kao što mislite.
29.09.2019 13:08
Gaga
Gaga: Stavite kamere dje vam ulazi droga,u Luku
30.09.2019 11:55
Odlicno
Odlicno: Bozo, nijesu se pise kao jedna rec sto ukazuje da nijesu oni glupi nego ti. A sto se tice kamera postenome coveku to nece smetati, zasto bi???
30.09.2019 11:58
Božo
Božo: U pravu si nijesu se piše zajedno to svaka budala zna.Došlo je do greške nije smak svijeta.Greške koje ti blavoru radiš su životne a ne štamparske.
30.09.2019 14:31
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar