Ћирилица Latinica
08.04.2019.
Друштво

Мировић: Недопустиво кршење људских права према мени и мојој породици

Аутор: Редакција 4 Оставите коментар

"Забрана уласка у Црну Гору коју је донио МУП Црне Горе у мом случају траје већ скоро пола године, без навођења било које правне цињенице као образложења (исто важи и за највећег живог српског пјесника Бећковића и угледне историчаре Раковића и Антића)", саопштио је професор др Дејан Мировић.

Он је у изјави за портал ИН4С подсјетио да МУП већ скоро 6 мјесеци не може да објасни како то потпада под члан 8 Закона о странцима („опасност“ за националну безбедност) иако никада није негирао да је Црна Гора чланица УН или позивао на насиље или рушење уставног поретка.

"Никаквог одговара нема ни од Управног суда у Подгорици иако је познати београдски адвокат Иван Нинић поднио тужбу у моје име против МУП-а ЦГ прије више од мјесец дана.

У том контексту сам се обратио прије неколико дана Заштитнику људских права Црне Горе. Упркос делиријуму у којем се налази Ђукановићев режим и сумантој политици коју води (чија сам колатерална жртва) уз одобравање његових београдских пријатеља попут Бебе Поповића, сматрам да ће Заштитник моћи без проблема да констатује очигледно или да ми је грубо прекршено право на слободу изражавања, право на породични живот и спајање породице, право на имовину и правично суђење као и на слободу кретања и право на рад.

Прецизније режим у Подгорици не само да прекршио у мом случају Европску конвенцију о људским правима већ и позитивне законске прописе у Црној Гори", казао је Мировић.

Како је додао, слично је констатовао Заштитник и у случају његовог рођеног брата (у фебруару 2018) који живи са мајком у Улицињу и кога такође дискриминише и прогони режим у Подгорици (о чијем правом лицу свједочи Душко Кнежевић већ мјесецима). Иако се, како закључује Мировић, ни он не бави активном политиком.

 

Рођен у Бару, из угледне улцињске породице

Дејан Мировић је српски правник. Рођен је1972. године у Бару. Потиче из угледне улцињске породице. Средњу школу, Правни факултет и постдипломске студије је завршио у Београду. Магистрирао је из области међународног привредног права.

Од 2007. до 2012. године био је посланик у Народној скупштини. У расколу између Српске радикалне странке и Српске напредне странке, определио се за Српску радикалну странку.

Био је потпредсједник Српске радикалне странке и званично регистровани правни савјетник Војислава Шешеља пред Хашким судом. До сада је објавио више књига: „Запад или Русија“, "Последице ЕУ интеграција", „Аргументи против Европске уније“ и „Косово и Метохија – Палестина, систем криза“ (преведено на арапски језик), "Међународни суд правде и Србија". Докторирао је на Правном факултету Универзитета у Београду 9. октобра 2012. године, дисертацијом на тему примене права ЕУ у Србији.

Од 2013. године је доцент на Правном факултету у Косовској Митровици, а у јануару 2018. године је изабран за ванредног професора.

Коментари
Ulcinjak
Ulcinjak: Za misli rodjen u Ulcinju kao Crnogorac I cim se uhvatio Beograda postao veliko srbin I od toliko normalnih partija on izabra radikalnu stranku I seselja I jos se time ponosi I kako ga branio u Hagu. Pa I tog tvog idola su svojevremeno istjerali iz CG s punim pravom. Vjerovatno si necim zasluzio ovo sto ti se desava razmisli ovamo te nece tamo I'm ne trebas muka na tebe. Kako si posijao tako sada zanjes.
08.04.2019 12:52
Bratica
Bratica: Bogami Mirovicu u lijepo si se drustvo uhvatio pored nase lijepe CG ti u radikale Srbiju Kosovo I tamo mozes u dva tri grada mora da si nesto debelo zgrijesio a ti vjerovatno znas I sto tako ti je to kad preko leba trazis pogacu, volis vise macehu od majke. Ostaje ovde Sunce tudjeg neba nece vas grijat..........
08.04.2019 14:48
LOLA CG
LOLA CG: E, moj Dejane, da si po ubjedjenju- sta nisi, da si po nacionalnosti- sto nisi, da si iz mafijaske porodice- sto nisi, da MOZDA nisi " pipao" Medjunarodno privredno pravo( jer MNE ima prerazvijenu i nepokradenu privredu)- sto jesi, da mozda se nisi rodio kao Srbin ( po sebi xnam)- sto jesi), da ti je pok.Misko i Buba imao/li mafijaski klan- sto nisu i na kraju da ti Caki nije ujak- a jeste, odavno bi yi otvorili sve puteve koji bi krcio za njih nenajedene, nenapijene i nezasite bezboznike. Zivio i sve ti sijalo! S vjerom u Boga!
08.04.2019 17:17
levro
levro: G.Mirovicu,dovoljno je reci da ste iz cestite Srbske porodice blize i sire ,od KUCA porijeklom i da VI i Vasi potomci ste ostavili priznati trag u CG . Sve drugo i lose napisano je apsolutna laz koja kao takva ne zavredjuje paznju.
08.04.2019 21:34
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar