Ћирилица Latinica
10.08.2021.
Друштво

Мистерија у АД "Марина": "Нестала" јахта "Maxum", незаконитости бивше управе на претек

Аутор: Редакција 16 Оставите коментар

Из барске Марине на непознато мјесто склоњена је скупоцјена јахта "Maxum", чији је власник руски држављанин, а која је формално овдје била усидрена.

То је открио нови менаџмент АД "Марина".  Како сазнајемо, за мистериозни нестанак атрактивног пловила одговорни су бивши директор компаније Радован Орландић и његов изузетно близак сарадник и официр за безбједност Војо Бојовић.

У "Марини" сазнајемо да се Бојовић у вези са јахтом појављује као пуномоћник извјесне руске држављанке, при чему је лично превео пуномоћје као тумач за руски језик, те као официр за безбједност истовремено потписао уговор са референтом за уговоре Дуњом Делибашић о давању комуналног веза за исту јахту.

Како јахта има страну таблицу односно вије страну заставу, као таква не може имати услове да буде усидрена у барској Марини. У овом предузећу такође сазнајемо да је све у вези са јахтом урађено по изричитом наређењу смијењеног директора Орландића, који је препознат у јавности и као "гробар" некада узорне поморске компаније "Барска пловидба".

Орландић је, тврде у новом руководству, управо Воја Бојовића, бившег полицајца са Гата 5 Луке Бар, запослио у АД "Марина" супротно систематизацији. Од радника се може чути да је Бојовић особа одговорна и за поремећене међуљудске односе у предузећу. Важи и за веома агресивног према руским држављанима који су власници пловила у Бару. Многи Руси су дали званичне изјаве да су били суочавани са честим позивима и пријетњама Бојовића како ће их он уз помоћ полиције "испратити" из Бара уколико не буду радили "преко њега".

Брод - јахта "Maxum"са почетка приче био је везан на последњем гату у Марини и његов власник је остао дужан тадашњим закупцима гата (руским држављанима), који када су предали гат на управљање Марини су предали и све бродове, уз документацију која свједочи о томе колико је ко дужан за вез.

Поменути брод је одмах „преузео“ Бојовић, кажу у предузећу, и користио га заједно са Орландићем. Бојовић се легитимисао  пуномоћјем, овјереним преводом са руског језика које је сам превео као тумач за руски језик и закључио поменути уговор о комуналном везу. Брод је напустио А.Д. Марину како је забиљежено у морнарском дневнику, гдје је констатовано да је то урађено  по налогу Радована Орландића и Воја Бојовића .

 "Барски портал" је и раније писао о незаконитостима и веома израженом непотизму које је спроводило бивше руководкство АД "Марина" Бар , гдје је, поред осталог, супруга бившег извршног диретктора запослена као шеф маркетинга, без иједног радника у сектору маркетинга, и то са платом близу 2.000 евра. Сам орландић као извршни директор примао је плату у износу од невјероватних 3.100 евра, двоструко већом од министарске.

Иако је дугогодишњи истакнути активиста и члан Општинског одбора сада опозиционог ДПС-а,  смијењени извршни директор АД Марина Бар јее на састанку са министром за катипалне инвестиције тврдио да нема никакве везе са ДПС ом и одрицао се јавно од било какве везе са том партијом на чијем је челу Мило Ђукановић.

Иначе, Министарство за капиталне инвестиције поднијело је кривичну пријаву против Орландића, поред осталог и због сумњиве куповине бродова изграђених у Кини за потребе "Барске пловидбе" док је он био на њеном челу.  

Коментари
Adel
Adel: Sto ceka Tuzilastvo za organizovani kriminal??? Ako ne hapse i ne istrazuju ovo treba hapsiti njih !!!!
10.08.2021 22:52
Ratko
Ratko: Bravo za barski portal i za otkrivanje nepocinstava bivsih sefova barske marine. Kada cete da objavite informacije o ogromnim nezakonitostima i silnim stetama bivsih rukovodioca barske plovidbe ljuba kocovica, tihomira mirkovica i mirsada trsica?
10.08.2021 23:00
Cg
Cg: Sve se nesto otkriva od sverca cigareta u luci bar do barske plovidbe i marine ali se na to stane. Mi smo otkrili!!! Bravo i sta sad??? I vrapci topolicki kao i galebi lucki znaju sve, nista novo. Dzaba nema reakcije samo konstatacije.
10.08.2021 23:01
Igor
Igor: Prije svih ovih u Spuz makar na 10 godina robije mora da ide Mirsad Trsic koji je potpisao najstetniji ugovor u istoriji zbog kojeg Barska plovidba gubi i zbog kojeg ce svakog dana gubiti preko 30.000 eura. Naravno uz njega i u celiju do njegove moraju i oni koji su mu odobrili da to uradi Ljubo Kocovic, profesor Predrag Ivanovic, Radojica Lazarevic i Bedrija Bibezic.
10.08.2021 23:17
Ribar
Ribar: Za tog Raca Orlndica niko lijepu rijec nikad nije rekao.
11.08.2021 09:29
Pop dukljanin
Pop dukljanin: Misterija je samo za ovce koje ne znaju svoju rabotu...
11.08.2021 10:44
Goran
Goran: Igore u pravu si skroz za Trsica, Mirkovica, Kocovica i ostale neznalice prevarante i lupeze iz Barske plovidbe. Sad cemo da vidimo novu vlast koja je postavljena u Barsku plovidbu sta ce da uradi sa Mirsadom Trsicem. Sad cemo da vidimo hoce li ga nova uprava na celu sa Tajicem ganjati za visemilionsku stetu koju je Barskoj napravio sklapajuci kriminalni i koruptivni ugovor sa unajmiteljem brodova Ili ce ga za to i mnoge druge lopovluke nagraditi novim mandatom sekreta drustva Ili mozda kako vec po gradu price kruze savjetnickim mjestom sa preko 1500 plate.
11.08.2021 11:54
Pravda
Pravda: Nema misterije, privatni interesi privatne firme koja je izvodila radove u Marini su ispred državnih interesa. To je pravda, o tome treba pisati o tom kriminalu.
11.08.2021 12:06
Baranin
Baranin: Hapsite Orlandica crmnicko-dukljanskog lupeza!
11.08.2021 13:21
Marina iz Rene
Marina iz Rene: Treba hapsiti od predstavnika državnih firmi do organa uprave koji su to dozvolili.
11.08.2021 19:47
Bagi
Bagi: Kako je moguće da sve ove pomenute ljude još niko ne procesuiara?Alo državom ima li te?
11.08.2021 23:42
Sanja
Sanja: Ne moze nam niko ništa jači smo od Srbije!
12.08.2021 09:52
Topolica
Topolica: Ljudi, barani, topolicani da li se sjecate ko su Braco Lazarevic Hildin nista pomorac, Ljubo Kocovic zvani Nos poluobrazovani pomorac, Mirso Trsic trecerazredni pravnik koji o pomorskoj privredi zna koliko ja o drvopreradjivackoj industriji i on potpisuje ugovore o majmu brodova i to time charter ili voyage charter a u to se razumije kao Marica u krivi k.... a to je srce pomorske kompanije i smisao njenog djelovanja na inozemnom pomorskom trzistu kad su brodska kapaciteti za prevoz odredjenih tereta ponudjeni. To se zove brodska komercijala koja je kao sto rekoh sa tehnickim odjelom u kompaniji srce brodske kompanije i njene poslovne politike. Zakljucak!!! Kreten do kretena koji samo u ovakvoj zemlji bi mogli biti na toj poziciji.
12.08.2021 22:05
Dragana
Dragana: Smrt fasizmu sloboda narodu!
13.08.2021 14:35
Jadranka
Jadranka: Prdi mare sfatovi ti gredu
18.08.2021 18:45
Nesrecnik
Nesrecnik: Nesrecnik sam sto sam 30 godina bacio I sluso svakodnevno Milo,Momir,DPS,Tranzicija,Evropa,Cuti samo nek je mira,a sad Hapsenje ovoga,onoga,sad ce biti bolje,Luudilo mozga, vakumiranje zdravog razuma I rezona !44 godine imam a jos 30 da cekam u totalnoj besmislici i nesigurnosti ..Kako da necu!!!!!Bjezite odavde I spasavajte se a ko ostane Bog mu na pomoc !!!!!!Materijala za raspravu ima za 300 godina à ja zivim od 10 prsti i mozga svoga !!!!
19.08.2021 15:41
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
17.09.2021.
23
Црногорци
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar