Ћирилица Latinica
14.03.2019.
Друштво

Морнари са француског "миноловца" код барског градоначелника

Аутор: Редакција 1 Оставите коментар

Поводом упловљавања миноловца Цаприцорне Националне француске морнарице јуче је Општину Бар посјетила делегација коју је предводио капетан фрегате Винцент Магнан, као и отправник послова Француске амбасаде Лаурент Гонцалвес, асистент војног аташеа при Француској амбасади Јан Маилард, а састанку су присуствовали и представници Морнарице Војске Црне Горе.

Предсједник Општине Бар Душан Раичевић изразио је задовољство посјетом и упознао госте са карактеристикама града, његовим привредним и туристичким потенцијалима истакавши да је сигуран да ће током боравка у Бару бити у прилици да се упознају са бројним културно-историјским споменицима и да се увјере у традиционално гостопримство наших суграђана.

„Као и претходних година, велико нам је задовољство што смо у прилици да угостимо припаднике Француске ратне морнарице. Општина Бар има сјајну сарадњу са Амбасадом Француске са којом сваке године обиљежавамо сјећање на Дагуе брод чији се остаци налазе у акваторију барске Луке.

Дагуе је постао саставни дио историје нашег града, знамо колико је Француској значајан тај датум и према томе осјећамо посебан сензибилитет. Вјерујем да ће размјена искустава и дружење са припадницима Морнарице Војске Црне Горе бити од обостране користи и да ће овакви сусрети убудуће бити дио редовних активности двију морнарица“ казао је Раичевић.

У саопштењу из његовог кабинета каже се да су представници Француске ратне морнарице изразили захвалност локалној управи на пријему и истакли да је циљ мисије развијања сарадње са морнарицом, и да је посјета Бару и Црној Гори за Француску морнарицу историјски важна врло важна јер пружа прилику да се морнари сјете предака.

Након пријема,предсједник Раичевић је обишао брод и заједно са припадницима Националне француске морнарице присуствовао полагању вијенца на спомен обиљежје у знак сјецања на потопљени француски разарац „Дагуе.

Коментари
CRMNICKI
CRMNICKI: Ni zrna zita OKUPATORU.
15.03.2019 00:30
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar