Ћирилица Latinica
28.06.2018.
Друштво

Наградни излет у режији "Повјерења"

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

НВО „Повјерење“ је у склопу реализације пројекта „Добар дан како сте?“ реализовало наградни излет за побједнике истоименог конкурса.

Како су из ове организације обавијестили медије, уприличили су лијепо дружење, панорамском рутом око Бара, којом је већина награђених први пут прошла.

„Одушевљење скривеним љепотама и знаменитостима наше општине нису крили. Обишли смо Вирпазар, зауставили се на свим видиковцима одакле се пружа поглед на Скадарско језеро.

Имали смо срећу да је било лијепо вријеме,па је поглед на сву ту нестварну љепоту досезао врло далеко. Наш циљ је, поред мотивације ових креативних малишана, била и едукација о граду у којем живе, у чему смо, надамо се, барем дијелом успјели“, каже Душан Масоничић, координатор пројекта.

Докторка Ганимета Хоџа се потрудила да боравак награђених у Остросу прође у најбољем могућем реду.

Захваљујући љубазности Бејта Цуровића имали су прилике да посјете Етно Музеј, гдје су могли да виде предмете који су се некад користили - преслица, гребени, бурило, тикве за вино..

„Морамо да истакнемо да су нам угоститељи Незир Цуровић и Мухарем Мучај на најбољи начин показали традиционално гостопримство људи овог краја, тако да смо уживали у познатим острошким специјалитетима, прије свега чувеној пити, а било је ту и роштиља“ – истиче Масоничић.

Врхунац излета је, вели, свакако, посјета Пречистој Крајнској, гдје су се неки први пут упознали са легендом о Владимиру и Косари.

Из “Повјерења” су пренијели и утиске професорке ликовног Данијеле Станковић Дробњак, чији су ученици награђени :

„Захваљујем се на дивном друству , на дивном дану и сарадњи са вама.Идеја о наградном излету је врло лијепа и мотивациона за даље креативна остварења”.

Пројекат “Добар дан, како сте” је подржан од стране Црвеног крста Црне Горе, а финансира га Европска унија, уз помоћ Аустријске агенције за развој и Аустријског Црвеног крста.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar