Ћирилица Latinica
20.01.2019.
Друштво

Народ се пробудио, аплауз за "народну милицију" (ВИДЕО)

Аутор: Редакција 5 Оставите коментар

Барска полиција, у последње вријеме најпрозиванија међу  "плавим" црногоским филијалама у држави, добила је вишеминутни протестни аплауз неколоико стотина Барана на данашњем грађанском протесту против изградње вртића уз барску Гимназију, чему је претходила, готово под окриљем ноћи организована сјеча 80 стабала чемпреса старих више од девет деценија.

Протест је почео, како је и најављено, испред Гимназије "Нико Роловић" у подне, а осим "платоа" испред ЦБ Бар, Барани који се противе изградњи вртића на спорном локалитету, обишли су и храм Св. Јована Владимира на Тополици, гдје су упалили свијеће. Након тога вратили су се на мјесто окупљања, испред ограђеног простора у близини Гимназије.

Подсјетимо, припадници барске полиције веома агресивно су стали уз реализаторе пројекта изградње вртића, на скоро невјероватан начин атакујући на слободомислеће суграђане. Неке од њих су физички износили са градилишта планираног вртића, а не тако мали број Барана су позвали на саслушање због протеста. 

На скупу који је данас одржан учесницима су се обратили  Милош Печурица, Јелена Селић и Бојан Рукавина, те у име средњошколаца Маида Кургаш и Саво Милошевић. Говорила је и професорица разредне наставе Рада Вишњић.

Они су изнијели озбиљне оптужбе на рачун локалних власти због начина на који је "извршен покољ готово стољетних стабала чемпреса".

Јединствен став учесника протеста је да се без икаквог одлагања обуставе све активности везане за изградњу вртића, као и да се на одговорност позову сви који су одговорни за уништење "древног" парка.

 

Фото: "Бар на длану"

 

 

 

 

Коментари
Цуне НК
Цуне НК: Брабо Барани, сперите љагу са имена коју вам нанијеше телетабиси из власти. Лечић и "народна милиција" су први синоними за њих. Удрите грађани, демократски, како вам и доликује, вакат је, рекли би Турци.
20.01.2019 16:12
Pavle
Pavle: Taman sam pomislio da naroda vise i nema. Kao sto je Petar Bozovic nedje rekao. Ovo je veliko ohrabrenje ne samo za Bar no za cijelu Crnu Goru. Naprijed Barani nezavisno od vjere, politicke pripadnosti i ideologije.
20.01.2019 16:14
Vasojevic
Vasojevic: Sto napisa danas oni Brano Mandić o Dušanu, lele..... Jel čitao ko to ? Ne bez cijela cRNA Gora...
20.01.2019 16:28
Milena
Milena: Bravo sugradjani,ovo je za ponos.Jos brojnije na sledecim skupovima.Preko ovoga im ne smijemo preci.Sram ih bilo sta su nam od grada napravili.
20.01.2019 23:40
Vido-VIT
Vido-VIT: Nacelnik barske policije je svoju suprugu koja je sa Cetinja udomio kod Raicevica, kao potpredsjednicu, i to nadleznu za drustvene djelatnosti inace oblast obrazovanje. To je uspio preko kumstva sa Obradom Djokovicem koji je partenr sa bratom od strica Brana Gvozdenovca, malim Nikolinim Bozom. Isti taj Drago je ucio u gimnaziji, a supruga mu bila navrat na nos direktorica srednje ekonomske skole. Isti taj Drago se igrao ispred zgrada solidarnosti gdje je ucio onsovnu i srednju skolu. I isti on sada kao poslusnik obezbedjuje povroijedjenu sujetu i komplekse Mica Orlandica, coji ministar treba da gradi vrtic, kao da je njegov, kao da mu je Bar ostao od Orlandica. Koji okuplja inace bivse policajce sa sumnjivom biografijom i retrogradnim ponasanjem, i tako stvara interesno profitersku sektu SD. Sto je Bar dozvolio sebi, a sto su Barani legitimisali na izborima, tuga i sramota. I sto je najgore ovi ljudi koji protestuju nemaju toliku obaveyu koliko rodni Barani ili Barani starinom, kojoi h na zalost nema. Tugo sto si se nadvila nad Barom, te dozvoli da polupismeni i retartirani vode grad i da se pitaju.
21.01.2019 08:45
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar