Ћирилица Latinica
30.01.2021.
Друштво

Начелници спаљивали документацију АНБ о незаконитим праћењима и прислушкивањима

Аутор: Редакција 5 Оставите коментар

Сва је прилика да ће "перје да лети" у доскора злогласној агенцији за националну безбједност (АНБ) - извору највећих непочинстава у новијој историји Црне Горе.

Наиме, недавно именовина директор АНБ-а Дејан Вукшић поднио је кривичну пријаву против неколико високих службеника Агенције, међу којима су, како незванично сазнаје "Дан", и начелници Д.Г. и Л.Б.

Пријава је сачињена на основу оперативних радњи службеника АНБ-а и прослијеђена Специјалном државном тужилаштву.

Колико се лица нашло на том списку јавности није познато, али оно што је извјесно јесте да је Специјално државно тужилаштво формирало предмет по пријави у којој је изражена сумња да су та лица учествовала у незаконитим радњама, међу којима је и уништавање строго повјерљивих докумената, пише "Дан".

Специјално тужилаштво, на чијем је челу Миливоје Катнић, послало је тим лицима позиве за саслушање у својству грађана на околности нестанка и уништења повјерљивог материјала.

Из Специјалног тужилаштва незванично су потврдили ову информацију, али нису жељели да је коментаришу и да саопште било какве детаље, с обзиром да предмет носи ознаку тајности.

Извор упућен у случај уништавања доказа потврдио је да је предмет формиран и да је у фази извиђаја.

Сва лица која ће се изјаснити на наводе из кривичне пријаве биће предмет провјере тужилаштва, које ће након свих прикупљених доказа одлучити да ли је пријава основана или не.

Поред сумњи у уништавање документације АНБ-а непосредно након избора одржаних 30. августа прошле године, премијер Здравко Кривокапић вјерује да је уништен и велики дио владине документације од 2016. до 2020. године.

Шеф АНБ-а Дејан Вукшић казао је у изјави за "Дан" да се ради о тајном предмету и да не може ништа да каже тим поводом.

“Не желим ни на који начин да нарушим било шта”, рекао је Вукшић.

Од именовања за в.д. директора АНБ-а, он је смијенио више начелника сектора у тој агенцији: Луку Булатовића, Данила Грозданића, Мирка Миловића, Милоша Вујисића, Снежану Зарубицу, Сандру Самарџић, Дејана Томовића, Бојана Вукчевића и Илију Живановића.

Коментари
Bartula
Bartula: Ruka pravde ide i ka iliji Živanoviću, crnoj kutiji Bara i primorja. siguran sam da novo časno rukovodstvo već ima dovoljno materijala za njegovo procesuiranje i sve nedozvoljenje radnje prisluskivanja i svacega jos. Ocekujemo da javnost bude obavijestena ko je i zbog cega sve pracen od strane ANB bande koja je kupovala glasove, dovodila strance sa zapada da glasaju za izdajnike iz DPS-a, radila sverc cigara i droge. Bar je prednjacio u tome, a sada na odgovornost svi. Svi. ANB, UP, svi nacelnici i komandiri, bivsi i sadasnji.
30.01.2021 09:19
Selim
Selim: U kakvim su odnosima živanović i spičo, zna li ko ?
30.01.2021 09:41
Danilo
Danilo: Unistavanje dokumentacije je tesko krivicno djelo, ne smije biti pošteđenih među tim zlikovcima koji su proganjali narod
30.01.2021 09:43
Paladin
Paladin: Monstrumi iz ANB-a, dođe mečka i pred vaše kuće. Naše ste iskopavali, a sad da vidimo...
30.01.2021 09:49
Trajo
Trajo : Pravda je spora al dostizna svi ce polako dobit sto su zasluzili da vidimo koga su cuvali da radi po baru sta hoce pojedine tajkune barske i sutomorske gradjevinare a ne samo oni nego i barski sud tuzilastvo i katastar sve organizovano
31.01.2021 13:43
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
17.09.2021.
23
Црногорци
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar