Ћирилица Latinica
12.05.2019.
Друштво

Наша етно дива наступила у Никшићу на Данима Светог Василија

Аутор: Редакција 4 Оставите коментар

У оквиру манифестације „Дани Светог Василија Острошког“, која се, у организацији Епархије будимљанско-никшићке и никшићке Црквене општине,  одвија у Никшићу, прексиноћ је у у част Светог Василија Острошког Чудотоворца, концерт одржала Даница Црногорчевић.  

Младу, талентовану Баранку, која важи за најпопуларнију нашу умјетницу која се бави етно пјевањем и духовном музиком, пратили су академски музичари Стефан Ђукић, на хармоници, и Анђела Бугарин (гитара и вокал). Њих и изузетно  бројну публику, сабрану у сали Парохијског дома, која је била мала да прими све заинтересоване, поздравио је протојереј Остоја Кнежевић, страјешина никшићког Саборног храма.

„Настављамо „Дане Светог Василија Острошког“, дане који нас припремају да дочекамо и прославимо празник покровитеља свих нас, нашег града и нашег храма Светог Василија Острошког Чудотворца, по традицији коју смо установили да се у сусрет великом празнику духовно оплемењујемо. Вечерас имамо прилику да се надахњујемо музиком. И ријеч, и слика и музика су, уствари, ријеч пренесена до наше душе, нашег ума на разне начине“ - казао је свештеник Кнежевић.

Публика је дуготрајним аплаузима поздрављала извођење Данице Црногорчевић, која је овом приликом пјевала пјесме са њеног новог албума, посвећене Светом Јовану Владимиру и Светом Василију Острошком. Осим пјесама са свог албума, ова талентована умјетница разгалила је срца свих присутних пјесмама о Косову, нарочито пјесмом „Сини јарко сунце са Косова“.

У концерту, посвећеном у част Светог Василија Острошког, учествовао је и КУД „Свети Јован Владимир“ из Бара.

www.eparhija.me 

 

Коментари
Maja
Maja: Baš jeste diva, i zlato naše barsko, ulcinjsko, podgoričko, najsjajnije. Iz Kuča su njeni korijeni, ne može drugačije. Lijepa, pametna, čestitia, od Boga darivana talentom i mudrošću, prosvećena, vjerujuća. Bog čuvao njenog zlatnog supruga, zlatnu im djecu i sve njihove, Amin !
12.05.2019 17:02
Pleme Nikića
Pleme Nikića: Naš ponos i vječna dika!
12.05.2019 17:20
Саша
Саша: Гдје год се појави оставља без даха ! То мајка више не рађа. Глас анђела, дјела најбогоугоднија !!!
12.05.2019 17:22
List Crne Gore
List Crne Gore: U pomahnitaloj hajci na nas narod, Danica, od Boga darivana ljepotom Bozijeg bica, stasa i glasa nudi nam nacin spasenja naseg i radost pomena Svetitelja uz pokornu molitvu: SLAVA MU I MILOST. Vi i svi vasi da ste, od Gospoda i Svetog Vasilija cuvani.
14.05.2019 01:02
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar