Ћирилица Latinica
04.08.2019.
Друштво

Наш најбољи кошаркаш и НБА звијезда на румијској Литургији

Аутор: Редакција 8 Оставите коментар

Јуче је у Румијској цркви служена Литургија, која ће остати упамћена првенствено по томе што је један од двадесетак који су јој присуствовали био најбољи црногорски кошаркаш и НБА звијезда Никола Вучевић, казао је за ИН4С протојереј Јован Пламенац, парох барски и старешина обновљене цркве на врху Румије.

Вучевићев долазак на Румију изнад његовог града, поздрављен је бројним коментарима одушевљења и подршке

Овај поход Румијској цркви посебно је био значајан Тому Стевићу, који управо завршава Медицински факултет у Подгорици, а у исто вријеме на другој је години Теолошког факултета у Београду. Био је веома успјешан каратиста а сада је тренер каратеа и алпиниста је који се испео на Монт Блан… Ово му је, каже отац Пламенац, био стоти излазак на Румију!

Данашња Литургија била је сабрање православних хришћана из Републике Српске, Србије и Црне Горе: Жељко Будимир, виши асистент на факултету политичких наука дошао је из Бања Луке, ту су били и адвокат, и архитекта, и полицијски инспектор у пензији са два сина, и први официр брода, и теолог, и модни дизајнер…

По завршетку Литургије, Александар Чапко из Новог Сада испред Румијске цркве полетио је параглајдером и спустио се на стадион у Бару.

Монахиње манастира Светог Сергија Радоњешког, у Вељим Микулићима, на обронцима Румије, за поклонике који су били на Литургији у Румијској цркви, као и сваки пут, припремиле су ручак.

Коментари
Odza Veilji
Odza Veilji: E blagoš nama baranuma ... dakle : Banja Luka i okolna sela ... ps Nikoli ni trunke ne prigovaram on je naš Zubac!
04.08.2019 11:36
VULE. VU
VULE. VU: Bravo za Nikolu nek bude bar jedan baranin medju tim crnogoskomrzcima od Banja luke na ovamo. Pope nicija nije do zore gorela dace bog da opet na vrh rumije idu sve tri vjere kao nekad.
04.08.2019 13:54
BANJO
BANJO: NIKOLA JE KUC,PA ONDA ZUPCANIN.PRVO JE COVJEK.NIKO VI NE BRANI ,NI SADA,DA PENJETE RUMIJU.NESTO DRUGO VI SMETA.MRZITE SVE STO MIRISE NA PRAVOSLAVNO,A SRPSKO.UBICE VAS MRZNJA.OCE JOVANE ,SVE TI CVJETALO.NOSIS LUCU SLOBODE U TESKOM VREMENU,ALI KUCA TI GA DAJE.SAMO TAKO!!!
04.08.2019 16:59
mikulici
mikulici: Ovo je za Nikolu bio dobar fizicki Trening,nego sto bese za (rucak) moze bit i ja dodjem sledeci put.
05.08.2019 22:38
bećir
bećir: A isto je moga bez ove rabote.
10.08.2019 09:28
Božo
Božo: Za Bećira, ah bez svih budalaština bi se moglo.Bog mu je dao pare bez pameti,i to nije u redu
13.08.2019 06:49
Vox
Vox: Ovo je u redu,ali kako moze da igra za kvazidrzavu koja mu proganja tu istu Crkvu,jezik i narod?
13.08.2019 18:42
Za Voxa
Za Voxa: Odakle ti bijase baba pa si tako pametan. A u koju ti drzavu zivis???. Ajde mrco ne palamudi pametniji si kad nista ne kazes nego kad lupetas razne gluposti.
13.08.2019 21:31
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar