Ћирилица Latinica
11.01.2022.
Друштво

Највећи свјетски превозник терета одабрао луку Драч умјесто нашег пристаништа

Аутор: Редакција 14 Оставите коментар

Данска интегрисана бродска компанија “Маерск”, активна у океанском и унутрашњем теретном превозу и пратећим услугама, као што су управљање ланцем снабдевања и лучке операције, од 1. јануара више не саобраћа преко Луке Бар, већ ће убудуће то радити преко албанске луке Драч.

О овој одлуци компанија је обавестила све своје клијенте у Црној Гори.

Какве последице ће ово оставити по црногорску економију, покушали су да сазнају из редакције “Дан”-а од надлежних институција, Владе и Министарства капиталних инвестиција, као и од Луке Бар, међутим, нису одговорили на питања, преноси Дан.

"Од ресорног министарства нисмо добили одговоре на питања да ли су упознати са одлуком компаније да напусти највећу црногорску луку, те да ли ће то умањити приходе Црне Горе и за колико. Од министарства нисмо добили информацију ни да ли су разлози напуштања барске луке од стране највеће светске компаније за превоз терета, економски или безбедносни", пише Дан и наставља:

Од барске луке нисмо добили одговоре шта је разлог одласка компаније “Маерск” из Црне Горе, као ни како ће се то одразити на пословање највеће црногорске луке. Од Луке Бар нисмо добили одговор ни да ли осим данске компаније, имају уговор са другим контејнерским компанијама које би могле замијенити “Маерск” на овом пољу.

“Маерск” је највећи оператер контејнерских бродова и опслужних пловила на свету од 1996. године. Седиште компаније је у Копенхагену, са подружницама и канцеларијама у 130 земаља и преко 80.000 запослених широм света.

Највећа оперативна јединица у А.П. Моллер–Маерск по приходу и особљу око 25.000 запослених је Маерск Лине. Компанија себе описује као највећег светског превозника терета у иностранству, и оперисала је са преко 600 бродова са 3,8 милиона ТЕУ двадесетстопних јединичних еквивалената контејнерског капацитета. Према подацима из септембра 2015. године, као највећа контејнерска флота, фирма је држала 15,1 одсто глобалне ТЕУ. ТЕУ је непрецизна јединица капацитета робе која се често користи да се опише капацитет к


Компанија “Маерск” основана је 1904. године у Свендборгу, од стране породице Мелер, која управља и дан-данас. Породица Мелер данас је власник 69,92 одсто управљачких акција. Компанија послује широм света, поседује неке од највећих терених бродова на свету, а почетком овог века пратиле су је и неке контроверзе, попут непоштовања радничких права у Ел Салвадору, као и пословање са Ираком, Ираном, Авганистаном и Суданом у току ратних операција у тим земљама. Један “Маерсков” брод 2009. године отет је од стране сомалијских пирата, а сама компанија је признала да због честих покушаја напада на бродове у близини обала Источне Африке годишње губи око 100 милиона долара. У Албанији је представља компанија Стела Маре.

Компанија “Маерск” 2016. године подељена је на две компаније. Дански конгломерат је тада “Маерск лине”, највећи светски контејнерски превозник, реорганизовао на транспортну и логистичку компанију. Нафтна компанија “Маерск Оил” издвојена је у нову енергетску дивизију групе “Маерск”, преноси Bankar.me

У енергетску дивизију ушла је и “Маерск Дриллинг”, танкерска фирма и компанија за услуге у нафтном сектору. Нова језгра компаније тако су изграђена око бродарског бизниса, лучког оператера АПМ Терминалс и низа мањих транспортних компанија. Када је реч о тржишту Балкана, компанија послује у Хрватској, Србији, Албанији и Сјеверној Македонији.

Коментари
Ura
Ura: Odličan investitor iz Turske, reče davno Brajović vrli ministar od Ramade! Užas je naravljen, sve dobre radnike otjerao, mnoge ozbiljne komitente oterao. Dobio firmu za džaba i još stambeni fond mu pripao, niko mu ne kontroliše poslovanje.
11.01.2022 13:44
Zoki
Zoki: nasi novi apostoli ce fino sredit luku,pojma nemaju o nicem ,ne zna se koje gori i nesposobniji dosao,zali boze sto nam rade od lijepe Luke Bar
11.01.2022 14:48
Cuci
Cuci: Čuš ovoga Zokija, deuže znaš li ti kome je prodat kontenjerski terminal i ko upravlja sa njim? Ako ne znaš pitaj sadašnju opoziciju koja je sve rasprodala u proteklih 30 godina. Tako dobar invenstitor urniše radnu snagu, prebaca ih sa mjesta na mjesto, otjera sve što valja i tebi je neko drugi kriv.
11.01.2022 15:35
Roki
Roki: Zoki ne dipr
11.01.2022 15:40
Nole
Nole: Svaki dan neki poraz, svi nam odlaze a nema novih investitora, đe će ovaj narod raditi. Cg gubi stanovnike jer nema poslova. Političari uhljebljeni na budžet pa ih razvoj ne zanima
11.01.2022 17:16
Muki
Muki: Dajte to kinezima I kraj
11.01.2022 18:59
Za Cucija
Za Cucija: ne pricam ti o vlasti druze jer me briga i za dps i za ove apostole ali kazem samo cinjenice da se ne pise dobro luci bar sa novom upravom jer neznaju posao i to je istina,ali mi cemo da ispastamo radnici a i grad,doveli su nestrucne ljude,vecina su kao ljudi posteni pocev od Direktora ali nama treba strucnost i znanje
12.01.2022 07:34
B.B.B.
B.B.B.: Strateški investitor iz turske kojeg je doveo DPS i SDP nema blage veze o kontejnerskom prevozu istjeraše sve i radnike i komitete a sredstva sva pokvarena. Ministar Bojanić se pravi mrtav
12.01.2022 10:43
Crni64
Crni64: Luka Bar nema uslova za pretovar kontejnera vec to radi AD Port of Adria i oni su najkompetniji da daju odgovor za ovo. A o stanju u Port of Adriji ne bih, najbolje to znaju zaposleni u njoj koji svoja prava moraju traziti po sudovima Crne Gore a ako bude trebali i pred medjunarodnim sudom. Kava nam je drzava takvi su nam i strani investitori.
12.01.2022 12:03
Dritan
Dritan: Odlično rade na kontejnerskom kakav im je odnos prema klijentima i kakav im je menadžment u operativi, nekadašnji brojači bez škole su menadžeri i rukovodioci.
12.01.2022 12:19
🤔🤔🤔🤔🤔
🤔🤔🤔🤔🤔: Luka se cuva za srbiju 😜😜😜😜😜💓💓💓🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪
12.01.2022 19:10
Mn
Mn: Nije vise bitno, stara ili nova vlast. Bitno je da posao ne ide
13.01.2022 13:26
Cocaino
Cocaino: Počeo je da pada kokain sad idu na sigurno U AL u Drač
14.01.2022 14:18
Oooo
Oooo : Tamo ce imati free zonu
18.01.2022 17:38
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar