Ћирилица Latinica
05.08.2020.
Друштво

Најцрњи дан иза нас: Четворо преминулих од короне у Црној Гори

Аутор: Редакција 1 Оставите коментар

Сенад Бегић, помоћник директора Института за јавно здравље (ИЈЗ) саопштио је да су лабораторије ИЈЗ завршиле 481 ПЦР анализу на нови коронавирус.

"Откривено је 50 новопозитивних случајева. Нажалост, данас је најцрњи дан, пријављена су четири смтна исхода", истакао је Бегић на конференцији за медије Националног координационог тијела за заразне болести (НКТ).

Доктор Интерне клинике Клиничког центра Црне Горе (КЦЦГ) Сретен Каварић је рекао да је у Црној Гори хоспитализовано 170 пацијената код којих је потврђена инфекција коронавирусом, од чега се њих 29 налази у КЦЦГ.

Каварић је казао да се у интензивној јединици Интерне клинике КЦЦГ налази шест пацијента, од чега су два на механичкој вентилацији и они су животно угрожени, један је на неинвазивној вентилацији, а троје на високим протоцима кисеоника.

Како је навео, један ковид пацијент налази се на ортопедији КЦЦГ.

Каварић је казао да је у Општој болници у Бару хоспитализовано 16 пацијената позитивних на коронавирус.

„Од чега шест има тежу клиничку слику, а остали су стабилног општег стања. Нико није на респиратору. Пет пацијента налази се на опсервацији“, навео је Каварић.

Он је рекао, да је болници у Беранама хоспитализовано 58 пацијента.

Према његовим ријечима, шест ковид пацијената, који су хоспитализовани у беранској болници, имају тежу клиничку слику, од чега су два животно угрожена.

„Један од та два пацијента је кандидат за прикључење на механичку вентилацију, односно респиратор“, навео је Каварић.

Остали пацијенти у болници у Беранама, како је додао, стабилног су општег стања.

Према његовим ријечима, један пацијент је на опсервацији у беранској болници.

Како је казао Каварић, у никшићкој Општој болници налази се 40 пацијента, од чега два имају тежу клиничку слику и један је на респиратору.

„Од тог броја пацијената, 30 је на Интерном одјељењу, а десет на одјељењу Психијатрије. У никшићкој болници осам пацијената се налази на опсервацији“, рекао је Каврић.

У Брезовику се, како је додао, налази 18 пацијента и они су стабилног општег стања.

„Најављено је да ће у току дана бити девет пријема из Опште болнице у Никшићу, што значи да су ти пацијенти доброг општег стања и да ће остатак лијечења провести у тој здравственој институцији“, рекао је Каварић.

Како је додао, у болници Кодра нема хоспитализованих пацијената.

Каварић је казао да се у Општој болници у Пљевљима налази осам пацијента, који су стабилног општег стања.

„Један од тих пацијената нема пнеумонију, радиолошки доказано, али је тест позитиван и презентован је неуролошким проблемима. Три пацијента у пљеваљској болници су у средње тешком стању“, објаснио је Каварић.

Како је навео, у стационару у Рожајама налази се један пацијент, који је стабилног општег стања.

Каварић је казао да су два пацијента која су преминула 3. августа и пацијенти чија је смрт пријављена у посљедња 24 сата имали по неколико коморбидитета, односно да инфекција коронавирусом није била њихово једино обољење.

Он је рекао да је у Црној Гори 119 здравствених радника инфицирано коронавирусом, или се налази у самоизлоацији и чека резултате поновног тестирања, што значи да је њих 119 одсутно из редовног радног процеса.

 

Коментари
Dzoni
Dzoni: Kakve gluposti i lazi umiralo se i prije korone od raznih bolesti a sad svi pomrijese od korone ne lazite narod vise korona ne postoji ovo je planetarna prevara sjetite se ludih krava pticijeg gripa komaraca sa nila alooo ne kakite niko vam ne vjeruje vise
06.08.2020 02:16
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar