Ћирилица Latinica
09.02.2019.
Друштво

НВО "Пријатељи животиња": За напуштене псе да се побрине и Општина

Аутор: Редакција 3 Оставите коментар

НВО ,,Пријатељи животиња Бар" позвала је локалну самоуправу у Бару да се хитно укључи у решавање проблема, како су навели - напуштених, болесних, остављених, бездомних паса на улицама нашег града.

"Ово што невладине организације, које су регистроване у нашем граду раде, као и група грађана, одавно превазилази наше и финансијске и емотивне и просторне капацитете. Срамотно је да Бар нема простор а ни службу која би се бавила збрињавањем и помагањем животињама  које, не својом вољом, живот проводе на улици" - саопштила је у име те НВО, њена предсједница Милена Зорановић.

Она је подсјетила да је ових дана  завршена тромесјечна акција стерилизације мачака.

Како је прецизирала, 42 мачке су стерилисане захваљујући донацијама људи из иностранства.

"Господо из локалне самоуправе града Бара нисте издвојили цент за ово. А то је ваша обавеза! Сада је на реду стерилизација паса! Опет се ради из донација које су прикупљане у иностранству! НВО које помажу у рјешавању овог проблема тј. које раде посао непостојећих служби овога града, уживају повјерење организација из иностранства. Зато смо и успјели да обезбиједимо овако велики број стерилизација, јединог квалитетног начина управљања популацијом паса и мачака на одређеној територији.

Знамо да постоје бројна животна питања која треба рјешавати, зато ове стерилизације нису само везане за добробит животиња већ и за здравље и сигурност људи. Господо из локалне самоуправе града Бара почните да радите свој посао" - навела је Зорановић у јавном апелу.

Коментари
Barba Gagi
Barba Gagi: Mogu li ti kučići kakav protest napravit ko ovi za čemprese ? Dako se tako što donbije
10.02.2019 00:28
Nebojša
Nebojša: zasto se ti kučki ne organiziraju i pođu za Njemačku đe ce da im bude bolje i lepše?
10.02.2019 13:31
Aco M
Aco M: E ovih kuckova po ulica i ima zbog ovih NVO ,sve su to kuce koje drže iz pomodarstva po par mjeseci pa na ulicu jer od pomodarstva velikog ne mogu ni sebe da izdržavaju.A vi ako vam je toliko stalo ispanite na ulicu pa navatajte po dvadesetak pa doma sa njima a ne da ne smijem djecu pustiti do prodavnice ili da se igraju od dzukela
10.02.2019 16:23
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar