Ћирилица Latinica
17.07.2021.
Друштво

Нехај - симбол слоге, вјере и хришћанске љубави

Аутор: Редакција 3 Оставите коментар

Тврђава Нехај и њен несумњиви туристички потенцијал никако да заинтересују најодговорније у Општини Бар и држави да "оживе" овај утврђени град за који се вјерује да је настао у 15.вијеку, од чега би користи имало цијело друштво.

Уосталом, маћехински однос барских властодржаца али и оних са нивоа државне извршне власти према Сутомору као највећој мјесној заједници у општини - не представља ништа ново.

Да није вјерника и свештенства Митрополије црногорско-приморске, који овдје следствено лијепој традицији о Петровдану организују саборе уз служење свете литургије, на Нехај би се и потпуно заборавило. Тако су и минулог Петровдана овдје се окупили бројни ходочасници, предвођени парохом спичанско-мишићким јерејем Марјаном Петковским, који је служио свету литургију. Сутоморани свих генерација, али и вјерници из Бара, Црмнице и других крајева, након литургије наставили су саборовање уз послужење које су припремили овогодишњи домаћини славе.

Црква Светог Димитрија на врху ове тврђаве, на чијим остацима се и служи литургија, као истински  симбол слоге, вјере и хришћанске љубави, такође чека да буде обновљена на радост бројних овдашњих вјерника.

Коментари
Дака
Дака: Баш лијепо. Треба наставити одржавати слогу и јединство, зарад свих који остављамо потомство. Без слоге нема среће ни напретка.
17.07.2021 08:23
Masoničić
Masoničić: Odavno je predlagano da se napravi žičara do Nehaja, to nije prevelika investicija, ali jeste dobit. Ali ovi iz DPS-a u Baru sto vode opstinu gledaju samo danas za danas, a ne danas za sjutra, samo što mogu odmah da šklape, da ne ostavljaju drugima koji dolaze poslije njih. Ljape lopovske. A vjernicima i Crkvi svaka čast što nas podsjećaju na vrijednostima Nehaja.
17.07.2021 08:25
Лидија
Лидија: Мало која црквена заједница има САБОРНОСТ као сутоморска, просто није могуће да се не осетити на било којој Литургији, ма где год се служило. Све похвале за о.Марјана.
17.07.2021 12:22
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
17.09.2021.
23
Црногорци
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar