Ћирилица Latinica
03.06.2019.
Друштво

Ни цента за Црвени крст

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

На редовној годишњој сједници Скупштине Општинске организације Црвеног крста Бар, секретар Зорица Црнчевић истакла је да је Црвени крст јединствен орган са посебним положајем и улогом, односно „помажући орган државе у међународним организацијама”, и да не смије бити маргинализован.

"Ипак, у овој години Црвеном крсту нису припала средства од игара на срећу, којима су до сада финансирали један дио својих програма. Уз то, средства за програм бриге о старима додијељена су невладиној организацији чија је структура корисника различита. Црвени крст једини има програм помоћи у кући за старе на сеоском подручју, којим су обухваћена 52 корисника. Њима Црвени крст омогућава помоћ у кући, врши набавку љекова, заказује прегледе, и води их код љекара. Ријеч је, у већини случајева, о старим лицима која немају породицу. Оно што не будемо могли финансијским средствима, то ћемо снагом воље и љубави према онима којима смо потребни" – рекла је Црнчевићева.

Она је захвалила образовним установама на територији општине, волонтерима, и истакла добру сарадњу са локалном управом.

Потпредсједница Општине Тања Спичановић навела је да је сарадња са Црвеним крстом на нивоу локалне управе партнерски однос, док је секретар СО Бар Александра Никезић Грабеж похвалила активност Црвеног крста, и истакла како се нада да ће се обезбиједити додатна средства за пројекте.

И поред тога што ове године имају 20.000 евра у буџету мање, у Црвеном крсту планирају нови пројекат под називом „Како се изборити са вршњачким насиљем”, који ће, како кажу, реализовати у партнерском односу са основним школама са подручја општине Бар.

 

Извор: "Дан"

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar