Ћирилица Latinica
17.05.2019.
Друштво

Новаковић са женама предузетницама

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Учесницама конференције “Моћ жене” која је данас одржана у Подгорици, а у организацији Удружења предузетница Црне Горе и Министарства за људска и мањинска права, обратио се и привредник и потпредсједник Општине Бар за привредне дјелатности Радомир Новаковић Цакан.

Он је на почетку цитирао изреку да три ћошка куће стоје на жени, а само једна на мушкарцу. Истакао је и да конференцију види као још један корак ка унапређењу женског предузетништва и покушај да изједначимо положај жена и мушкараца у друштву.

Жене су изузетно храбре када треба да се упусте у неки нови подвиг, али и да мушкарци морају да им пруже подршку сваке врсте.
Радомир Новаковић је посебно нагласио да се предузетнице, не само у Црној Гори, често суочавају са специфичним изазовима који им отежавају пословање, а у чијем превазилажењу им је неопходна системска подршка надлежних државних органа и институција.

“Свако од нас ко је у политици, али и бизнису, мора да учини све како би женско предузетништво било један од приоритета у следећем периоду”, истакао је Новаковић и додао: “Женско предузетништво није само питање родне равноправности – оно мора постати наш економски приоритет.”

Потпредсједник Општине Бар за привредне дјелатности је цитирао чувену енглеску премијерку Маргарет Тачер: “У политици, ако желиш да нешто буде речено, питај мушкарца. Ако желиш да буде урађено, питај жену.”

 “Тог савјета ГВОЗДЕНЕ ДАМЕ сам се и несвјесно придржавао у мојој фирми.Када ми треба савјет или када желим да нешто буде прецизно и на вријеме одрађено – окрећем се женама у мојој компанији”, рекао је Новаковић.

Закључујући своје излагање, Новаковић је рекао:”Много је жена у Црној Гори које су показале храброст да, вођене идејама, почну ни од чега, да ризикују да би постигле успјех. То је вриједно и пажње и поштовања. Показале су да је важно да буду истрајне и да не одустају пред препрекама.”

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar