Ћирилица Latinica
26.02.2020.
Друштво

НОВИ ИЗАЗОВ: Косово Поље - Јавите се Сутоморани!

Аутор: Редакција 8 Оставите коментар

"Подршка браћи из Сутомора - Не дамо Светиње - Косово Поље" - текст је транспарента који су заједно са српским барјацима у знак солидарности са грађанима Црне Горе који бране имовину СПЦ развили преостали Срби и Црногорци у Општини Косово Поље.

Они овим настављају спонатно насталу акцију "ИЗАЗОВ", којом градови из Републике Србије и Републике Српске "изазивају" сународнике у градовима и мјестима Црне Горе. 

Како поручују Срби и Црногорци из Косова Поља, Сутоморе су одабрали јер је ових дана у овом приморском мјесту нарочито интензивирана хајка на вјернике Српске православне цркве и традиционалне симболе Црне Горе, што је нарочито манифестовано графитима "Србе на врбе" и уништавањем црногорске народне тробојке на тврђави Табија.

Косовопољци поручују и да у Сутомору имају велики број пријатеља, а најављен је и организовани долазак из тог мјеста на једну од будућих литија које се организују као вид протеста против Закона о слободи вјероисповјести којим се настоји отети имовина Српске православне цркве у Црној Гори. 

У недјељу је, подсјетимо, у литијама широм Црне Горе, како су исзвјестиле агенције, било преко 250 хиљада људи који траже стављање спорног закона ван снаге.

Очекује се да Сутоморани одговоре на изазов из Косова Поља.

 

Д.Обрадовић

 

Коментари
Brat
Brat: Hvala svima, na čelu sa Sikijem, Raškom i Lakijem. Vole vas braća i svaka čast za ovu akciju. Sutomore vam ovo pamti i uzvraća veoma brzo ! I, naravno, očekujemo vas sve !
26.02.2020 09:42
Dejo pomorac
Dejo pomorac: Kakvi kraljevi od ljudi. Uprkos svojoj muci sa mrskim teroristima po Kosmetu oni nalaze za shodno da budu sa narodom Crne Gore u odlučnoj borbi. Hvala u ime većinske Crne Gore koja će znati da ovo cijeni
26.02.2020 09:52
Većina u C.Gori
Većina u C.Gori: Ne znam stvarno koliko trebate da budete glupi da bi i dalje veličali Srbiju. Ili vas dobro placaju jos uvijek,ili ste toliko zaostali da ni sami ne vidite da i pored toga ako se ne riješi ovo unutar same naše Crne Gore onda će svakako riješit Amerika ili Evropa. A vi ste svakako opet izgubili.. Samo vi širite zastave druge zemlje,to nam itekako pomaže da se otvore oči da vidimo kakve budalaštine se kriju iza svega ovoga.
26.02.2020 11:43
Šapina
Šapina: O,ludog li naroda na čelu sa Amfilohijem.Što vam nije jasno ? da vam nacrtamo. Ja vas molim napustite CG što prije
26.02.2020 14:32
Za sapinu
Za sapinu: Nulo intelektualna,nakazo ko god da si!!!Koga ti tjeras jadnice,iz cije zemlje?!Ovdje su nam cukundjedovi rodjeni a ti il si osmanlija poturceni ili si dobio malo cukra u kocke pa si sad papin...
26.02.2020 20:29
Za Sapinu
Za Sapinu : Smecaru, ti napusti CG olosu!!!
27.02.2020 08:15
Строги центар
Строги центар: Шапина, какво је стање у лијепој вашој? Ајде,молим те, скочи до завичаја и остани тамо.Пусти нас Црногорце да ово ријешимо између себе.
27.02.2020 13:57
rolls royce
rolls royce: Ovi srbijanci pozivaju sve gradove i gradiće da se jave ali ne pada im na pamet da pozovu Ulcinj.U Ulcinju nema litija.........PRPA?
02.03.2020 12:26
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar