Ћирилица Latinica
23.01.2019.
Друштво

Нови систем за видео надзор у "Созини" и "Рашу", инвестиција 900 хиљада евра

Аутор: Редакција 4 Оставите коментар

У тунелима „Созина“  и „Раш“ у току су радови на замјени система за видео надзор и управљање опремом са аутоматским системом за детекцију инцидената DAI.

Јонуз Мујевић, извршни директор „Монтепута“  казао је за „Барски портал“ да је вриједност ове инвестиције 888.508, 74 евра.  

Кроз отворени поступак јавне набавке, као извођаче радова, „Монтепут“ је изабрао „БС Телеком“ доо Сарајево, дио страног друштва Подгорица и „Единг Телеком“ доо из Сарајева, сходно Закону о јавним набавкама, рекао нам је Мујевић.

Досадашњи систем видео надзора у „Созини“ садржао је 72 аналогне камере, а разлог његове комплетне замјене, по ријечима првог човјека „Монтепута“, је технолошка застарелост.

„Сви уређаји су стари скоро 14 година и немогуће их је одржавати, јер нема резервних дјелова. Нови систем састоји се од 89 дигиталних камера“ – појаснио је наш саговорник.

Мујевић истиче да се радови изводе под саобраћајем, углавном у ноћним сатима, а рок за завршетак радова је 28. фебруар.

Коментари
Rke krke
Rke krke: Čudo Jonuz nije odabrao kakvu firmu iz Valjeva no bas iz Sarajeva. Koliki je tal? Zna Bošnjačka stranka što radi mili moji.... Uzeše sve u ovoj vlasti, sve svoje mahom nesposobne zaposlise u javna preduzeca, nabacuju tendere jedni drugima, a ostali se glodju medju sobom. Crnogorska rabota.... Ako Jonuze, cepaj breeee
23.01.2019 08:50
Mustafa
Mustafa: Rke krke majmune fasisticki
23.01.2019 09:09
Cane
Cane: Mustafa, iš bre, u svoj tor
23.01.2019 09:24
Za Mustafu
Za Mustafu: Kako te nije sramota blavoru jedan da nekoga nazivas fasistom samo zato sto covek iznosi istinu i svoje misle je mnogo vas se nakotilo balega da je doslo vrijeme da se nezna jesmo li u Bar ili Rozaje ili Petnjicu treba vas jednom uvesti u bradu mnogo ste osilili hajvani.
23.01.2019 13:31
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar