Ћирилица Latinica
09.07.2018.
Друштво

Олдтајмерима од Скадарског језера до мора

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Црна Гора је једина земља у региону која нема Закон о олдтајмерима, а њихови власници их региструју као и сви остали возачи

Избором најљепших аутомобила, у Бару је данас окончан дводневни ИИ Међународни фестивал старовременских возила који су организовали НВО Олдтимер цлуб Бар и Туристичка организација Бар.

Милија Шћепановић, директор Олдтимер цлуб Бар, оцијенио је за “Вијести” да је манифестација постигла изузетан успјех у свим параметрима, те да су и организатори и гости-учесници презадовољни резултатима.

"На изложби олдтајмера у улици Владимира Роловића имали смо 87 возила, рели “Између двије чаробне обале” од Скадарског језера до Јадранског мора возило је 67 аутомобила старих преко 40 година. Презадовољни смо јер смо порасли у сваком смислу, и веч сада се можемо носити са чувеним регионалним олдтајмер скуповима као што су Нови Сад у Србији и Имотски у Хрватској. Имали смо доста учесника из иностранства-ћетири возила из Италије, по шест из Хрватске и Србије, били су сви значајнији олдтајмери из Црне Горе", каже Шћепановић.

Он је истакао да је и ове године, као и лани, уз помоћ ТО Бар и подршку власника кафића из улице Владимира Роловића , скуп имао и пратећи концертни програм—свирали су ИРИЕФМ из Београда и которски Тоћ. Циљ је, додаје, да ово буде догађај који ће привући и млађе посјетиоце, отуд и мултимедијални карактер-дефиле, концерти, рели, промоција преко друштвених мрежа....

"Сваке године искористимо рели да покажемо да је Бар град на двије обале, лани смо ишли од Вирпазара до Бара преко Мурића и Штегваша, а сада преко петровачких страна. Било би лијепо ако би се једном могло прећи преко Сутормана, а жеља нам је и да због гостију из иностранства који прелазе велики пут, фестивал продужимо на три дана, јер желимо да ово буде један од најрепрезентативнијих сусрета те врсте у региону ", закључио је Шћепановић.

Најљепши аутомобил Фестивала одлуком жирија био је Мерцедес 280с Зденка Кратофила из Вировитице, а глас публике добио је БМW Исета Драгана Лаковића из Подгорице. Аутомобил са највећом кубикажом био је Мерцедес 560 СЛ Енрика Сфорце из Италије, најбројнији клуб учесник био је Мини клуб Србија са шест Мини Мориса, а најдужи пут до Бара превезао је Вилијам Крт из Адриа цлассиц Копер клуба.

Црна Гора је једина земља у региону која нема Закон о олдтајмерима, о њихови власници их региструју као и сви остали возачи.

Извор: Вијести

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar