Ћирилица Latinica
06.06.2018.
Друштво

Опсадно стање у барској болници: "Специјалци" заледили крв у жилама!

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Опсадно стање владало је данас у барској болници! У једном тренутку у холу главне зграде упали су маскирани полицајци са ознакама САЈ-а, наоружани дугим цијевима!

У дворишту барске болнице већ неколико дана влада “опсадно стање” а јутрос је у једном тренутку ситуација била и прилично напета. Истина само за оне грађане који нису информисани о позадини акције која је кулминирала упадом у зграду болнице стаситих младића са дугим цијевима у унифомрима Специјалне антитерористичке јединице.

Када се на вратима појавио један од најпопуларнијих црногорских глумаца Милутин Мима Караџић, онима који нису знали шта се збива упркос филмским камерама у холу, лакнуло је.

Од запослених у болници сазнали смо да је ријеч о снимању сцена за ТВ серију “Беса”. Од чланова филмске екипе и Миме данас се није могло сазнати више детаља о овом пројекту. Иако је фотографисање снимања било забрањено, од “пацијената” барске болнице добили смо неколико екслузивних фотографија акције Миминих специјалаца.

Након САЈ-оваца у хол болнице ушао је Мима, "у ритму" стиха евергрина "Забрањеног пушења" - "исти Гари Купер, све је личило на сан".

Наслов пројекта донекле открива радњу серије - "беса" код Албанаца представља чврсто обећање које се мора одржати и по цијену живота. Беса је била кодификована још у средњем вијеку у познатом Закону Леке Дукађинија, иначе унука праоца племена Бјелопавлићи Бијелог Павла који је по неким историјским тумачењима био потомак краља Милутина Немањића.

(Мондо)

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Издавач:
Српска народна читаоница - Бар