Ћирилица Latinica
27.11.2019.
Друштво

Општина Бар помаже са 20.000 евра погођене земљотресом у Албанији

Аутор: Редакција 6 Оставите коментар

Општина Бар донираће 20.000,00 € помоћи за становнике подручја погођених низом катастрофалних земљотреса у Албанији.

Предлог одлуке о донацији средстава биће разматран на првом наредном засиједању Скупштине општине Бар, у сриједу 4. децембра ове године, саопштавају из Општине.

Општина Бар у име свих суграђана упутила је дубоко саучешће породицама настрадалих и искрене жеље за што бржи опоравак повријеђених, као и саосјећања са онима који су у земљотресима остали без својих домова.

Директорат за ванредне ситуације је рано јутос окупио 18 чланова тима из неколико црногорских градова као и 6 припадника Директората за ванредне ситуације, који су се са возилима и пратећом опремом упутитили према угроженом подручју. Из Службе заштите и спашавања Општине Бар, као испомоћ колегама, рано јутрос у хуманитарну мисију спашавања кренуо је и Ацо Вулевић, вођа националног УСАР тима и члан Националног тима за спашавање из рушевина.

"Подршка колегама у Албанији је у овом тренутку најпотребнија и Служба заштите и спашавања Општине Бар је спремна да пружи подршку у виду возила и спасилаца како би помогли угроженом становнишву Албаније приликом спашавања људских живота и санирања посљедица након јаког земљотреса.

Трагедија у Драчу и околним мјестима вратила је сјећања становника Бара на катастрофални земљотрес из 1979. када је Бар претрпио огромне губитке у људским животима и материјалним добрима, али подсјетио и на солидарност свих народа и народности тадашње Југославије, као и многих земаља из региона и свијета, чија је помоћ значајно помогла за брзо отклањање посљедица земљотреса" - стоји у саопштењу из Општине Бар.

"Дубоко разумијевајући ситуацију у којој су се нашли становници Драча, Тумана, Тиране и других мјеста које је погодио низ разорних земљотреса, ова помоћ представља скроман допринос грађана Бара житељима погођених подручја у Албанији, уз наду за што скорије отклањање посљедица разорних земљотреса" - закључују из Општине.

Коментари
Bodin
Bodin: Mogli smo i Kraljevu ovako kad su poplave u Srbiji bile, a dobro je što pomažemo Albaniji, ljudski je. Još se pokrivamo đebadima koje su nam građani Srbije slali 1979. a odvajali su decenijama i od plata za obnovu Bara i cijeloga Primorja. Niko nam nije pomogao kao Srbija, sjetimo se. Ne daj Bože nikad da se ponovi,jer bismo nestali načisto. Politika je politika, ljudski je pomoći kad se može i kad je red.
27.11.2019 16:33
Cile
Cile: Bravo Dusane !!!!
27.11.2019 17:08
Cica
Cica: Bravo za Opstinu Bar****
27.11.2019 17:09
Bozija istina
Bozija istina: Bodine, ovo ti je ziva istina. Moj pokojni otac je 10 godina davao 2posto od plate svakog meseca za pomoc Crnoj Gori zbog zemljotresa. Znaci ovako to ispada, 1979 bio zemljotres, deset godina davali gradjani Srbije pomoć. E sad da vidimo ko je spreman da odvoji 2 posto od plate svakog meseca, a ne za nikog van nase zemlje, vec socijalno ugrozene? Ne deset godina vec godinu. Niko!!! A evo prilike da drzava pokaze solidarnost pa otkaze sve muzike događaje i lepo u ime "svih nas" posalje Albaniji pomoc. Tada niko nikog nije terao da pomogne, tada smo osecali da tako treba i da je od Boga pomagati.
27.11.2019 18:44
Baranin
Baranin: Svaka cast za pomoć,ljudski je pomoci svakom u nevolji ma ko bio,svi smo ljudi od krvi i mesa,niko nezna sto ga sjutra čeka,uvjek ću pomoći i podržati takve akcije,tu bi trebalo svi da učestvujemo,naše malo njima puno znači,
28.11.2019 06:45
X
X: @Bodin Opstina Bar je dan poslije zemljotresa u Kraljevu uplatila 10.000e na ime pomoci njihovoj lokalnoj upravi. Nasa je duznos da pomognemo nevoljnicima, narocito imajuci u vidu koliko su nama pomogli!
02.12.2019 10:35
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar