Ћирилица Latinica
16.03.2020.
Друштво

Општина Бар: Уведена дежурства, Грађански биро прима само по три странке

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Поводом Наредби Националног координационог тијела за борбу против заразних болести за предузимање привремених мјера за спрјечавање уношења у земљу, сузбијање и спрјечавање преношења новог корона вируса, које су ступиле на снагу 15.03.2020. године, синоћ је одржана ванредна сједница Колегијума предсједника Општине Бар, са циљем предузимања превентивних мјера поводом потенцијалне појаве и ширења овог вируса.

Поштујући препоруке и нове привремене мјере Националног координационог тијела за заразне болести, на Колегијуму је донијета одлука о увођењу контролисаног процеса рада и ротирајућих дежурстава у оквиру органа и служби локалне управе, које ће се примјењивати од данас, понедјељка 16.03.2020. године, како би били обезбијеђени услови за несметану заштиту јавног здравља и превенцију појаве и ширења корона вируса.

Рад са странкама у просторијама Општине Бар биће привремено прекинут и биће једино омогућен на шалтерима Грађанског бироа и то по одговарајућем режиму, не више од три странке истовремено.

Грађанима овим путем сугеришемо да без пријеке потребе не долазе лично, већ да за своје захтјеве и информације користе званичне е-мејл адресе и бројеве телефона органа и служби локалне управе Општине Бар који су истакнути на улазу у зграду Општине, на званичном сајту, као и на друштвеним мрежама, те да том приликом оставе тачне податке, како би службеници могли да их контактирају.

Предсједник Општине, Општински тим за заштиту и спашавање, као и старјешине органа и служби, биће у сталном дежурству, пратиће развој ситуације и правовремено обавјештавати грађане о свим активностима и развоју ситуације.

Предсједник Општине Бар Душан Раичевић на колегијуму је информисао руководиоце секретаријата и служби о мјерама предострожности и мјерама за спрјечавање инфекције изазване корона вирусом које су саопштавале надлежне институције - Национално Координационо тијело за заразне болести, Министарство здравља и Институт за јавно здравље. Он је подсјетио да су све релевантне информације које су претходних дана саопштавале надлежне државне институције и Свјетска здравствена организација посредством Службе предсједника Општине редовно достављане свим организационим јединицама и јавним службама чији је Општина оснивач и да је сугерисано стриктно поштовање одлука о спровођењу мјера за спрјечавање инфекције изазване новим корона вирусом.

Запосленима у локалној управи сугерисане су појачане мјере опреза и придржавање препоручених мјера превенције, а Општина је у том смислу обезбиједила довољне количине средстава за дезинфекцију.

Предсједник Раичевић поручио је суграђанима да нема мјеста за панику, да је ситуацију неопходно схватити крајње озбиљно и позвао да у максималној мјери поштују привремене мјере и бораве у својим кућама, чиме на најбољи начин помажу себи, својим најближима и цјелокупној заједници.

“Здрав дух, солидарност и сложност потребно је показати и у овој ситуацији, што ће грађани Бара, сигуран сам, учинити на прави начин. Циљ је да не дозволимо појаву новог корона вируса и очувамо здравље свих грађана и надам се да ћемо спровођењем ових превентивних мјера успјети то и да остваримо”, закључио је Раичевић, преносе из његовог кабинета.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar