Ћирилица Latinica
14.03.2019.
Друштво

Општина предложила Влади нову локацију за вртић

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Након одлуке предсједника Владе Црне Горе Душка Марковића да се обустави градња дјечијег вртића, предсједник Општине Бар Душан Раичевић покренуо је процедуру за одређивање алтернативних локација за вртић, са циљем што скоријег покретања новог пројекта изградње предшколске установе у Бару.

Како је данас саопштено из кабинета градоначелника, цијенећи потребе за ургентним рјешавањем овог питања, Општина Бар је урадила анализу планске документације, водећи рачуна првенствено о комуналној опремљености и власничкој структури потенцијалних локација, у циљу скраћења административних процедура које су потребне за реализацију пројекта.

“У том правцу, Општина Бар је Влади Црне Горе предложила локацију која би могла одговорити свим потребама за изградњу толико очекиваног и потребног дјечијег вртића у Бару. Ријеч је о локацији у захвату ДУП-а “Тополица-Бјелиши”, гдје су планом дефинисане двије урбанистичке парцеле површине 6.340 м2” – стоји су саопштењу.

Наведени предлог је, како се додаје, узет у разматрање од стране Владе Црне Горе и тим поводом је у Управи јавних радова одржан састанак представника Општине Бар, Министарства одрживог развоја и туризма, те главног државног архитекте, на којем је детаљније анализирана предметна локација, као и могућност изградње вртића на том простору.

“Данас је предсједник Раичевић са сарадницима, главним државним архитектом Душаном Вуксановићем и Мајом Ђуровић, помоћницом директора за припрему инвестиционих пројеката у Управи јавних радова, обишао предметни простор, ради упознавања са постојећим стањем и планским параметрима наведене локације.

С обзиром на то да у Бару постоји велика потреба за додатним јединицама за смјештај дјеце предшколског узраста, Општина Бар ће, заједно са државним органима, наставити са интезивним активностима по питању одређивања локација” – закључује се у саопштењу из Општине.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar