Ћирилица Latinica
24.08.2018.
Друштво

Општина уложилa 215 хиљада евра за побољшање водоснабдијевања Сутомора, Чања и Бара

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

„Општина Бар је, кроз реализацију краткорочног програма мјера за побољшање водоснбдијевања Чања, Сутомора и Бара из 2014. године, до сада уложила 215.608 евра" - саопштено је из кабинета градоначелника Душана Раичевића.

Како се наводи, мјере су се односиле на изградњу водоводне мреже II фазе за насеља Маровићи, Томба и Доње Заљево, као и изградњу водоводне и канализационе мреже за насеља Бјелиши и Мандарићи.

То је закључак Радне групе, коју је именовао предсједник Општине Бар, Душан Раичевић, након састанка одржаног 10. августа, којем су присуствовали представници Општине Бар, д.о.о. Водовод и канализација Бар и ЈП Регионални водовод Црногорско приморје Будва.

"Радна група, састављена од представника Општине Бар, д.о.о. Водовод и канализација Бар и ЈП Регионални водовод Црногорско приморје Будва, имала је задатак да сачини пресјек стања и донесе извјештај о реализованим, односно нереализованим активностима, као и да дефинише приоритете за наредни период по питању водоснабдијевања из наведеног програма мјера.

Један од закључака са састанка одржаног почетком августа био је да се резервоар Шушањ 2, капацитета 1.200 м3 стави у функцију, што је и учињено почетком прошле седмице, чиме се водоснабдијевање II висинске зоне за насеља Шушањ, Илино и Зелени појас побољшало.

Коришћењем воде из резервоара Шушањ 2 и изградњом недостајуће водоводне мреже на овом подручју, очекује се побољшање водоснабдијевања височијих зона.

У наредном периоду биће додатно размотрене опције за рјешавање водоснабдијевања височијих зона на потезу Сутоморе- Чањ, као и насеља Заграђе и Хај-Нехај.

Током наредне седмице, предсједник Општине Душан Раичевић одржаће састанак са Радном групом, на којем ће бити дефинисани средњерочни циљеви и утврђене неопходне активности по питању прибављања документационе основе за израду Стратегије водоснабдијевања безводних подручја, чије се доношење планира до краја године" - закључује се у саопштењу.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar