Ћирилица Latinica
30.12.2021.
Друштво

Остојић осумњичен да је "Приморку" ојадио за 300.000 евра

Аутор: Редакција 15 Оставите коментар

Против стечајног управника АД „Приморка“ Бар Жарка Остојића биће спроведена истрага због сумње да је злоупотребом службеног положаја прибавио противправну имовинску корист у износу од 300.000 евра.

Наредбу о спровођењу истраге донијело је Више државно тужилаштво у Подгорици.

"Више државно тужилаштво у Подгорици је 28.12. 2021. донијело наредбу о спровођењу истраге против Ж.О, стечајног управника АД „Приморка“ Бар, због основане сумње да је током стечајног поступка у наведеном привредном друштву извршио кривично дјело злоупотреба службеног положаја и на тај начин себи и другима прибавио имовинску корист у износу који прелази 300.000 еура" -наведено је у саопштењу Вишег тужилаштва.

Судија Привредног суда Иван Ковачевић је, у априлу 2016. године, закључио стечај у компанији „Мелгониа-Приморка“ отворен двије године раније, на предлог стечајног управника Вељка Ракочевића.

Ракочевић је у коначном извјештају, са предлогом за закључење, навео да је продата цјелокупна имовина овог предузећа, али да је од тога једино НЛБ Монтенегробанка, као разлучни повјерилац, наплатила 30,09 одсто потраживања, док за остале разлучне и стечајне повјериоце свих исплатних редова, укључујући и запослене, није било стечајне масе.

На завршном рочишту Ракочевић је навео да је током стечаја пописао и процијенио цјелокупну имовину, која је продата, након чега је суду доставио нацрт главне диобе, који је суд усвојио, на што није било примједби, приговора, ни жалби. „Мелгониа-Приморка“, осим имовине која је продата, није имала друге покретне или непокретне имовине којом би се могли намирити повјериоци.

Указао је да би свако даље вођење поступка било нецјелисходно и неефикасно, те да би само створило додатне трошкове.

Како на коначни извјештај није било приговора, сматра се да су га повјериоци одобрили, чиме су, како је наведено у рјешењу суда, испуњени законски услови за закључење стечаја.

„Приморка“ је приватизована 2005. када је купио „Атлас монт фонд“ Душка Кнежевића, а након програмираног стечаја 2008, већински пакет продат је подгоричкој компанији „Крисма“ власника Небојше Бошковића.

У стечају, који је закључен 2011. године, потраживања су премашивала 22 милиона еура, од чега само излучни повјериоци 18 милиона.

Радници који су потраживали девет плата и доприносе за више година нијесу се могли наплатити, јер није било стечајне масе.

Коментари
Gano
Gano: Imovina Primorke opljačkana na ovaj ili onaj način isto kao i DRINA GORAŽDE zgradu usred Topolice višemilionske vrijednosti kupili biznismeni za 260 hiljada eura.To su plačke neviđenih razmjera
30.12.2021 09:57
Протојереј
Протојереј: Сад кад ДФ преузме полицију и Министарство правде Вељу Влаховићу и Дрецуну се конфискује опљачакано благо, нелегслно стечене некретнине и све иде на добош, да се подијели радницима Приморке
30.12.2021 10:50
Vremeplov
Vremeplov: Sve su to znali i aminovali i Milas,Igor Luksic Bojanic koji gle cuda evo ga i u novu vlast i sad podrzava ove sumnjive tipove koji su se nameracili da prave kamenolome u naseljena mjesta opljackali sve pa sad poceli u nedostatku pokretne i nepokretne imovine da se bogate na drvo i kamen .Lopovi koji su ojadili sve po crnoj gori su krivi ali mnogo vise ali mnogo vise od njih su krivi nasi lijepi mladi politicari koji su im sve to omogucili i debelo se ugradili tako kad bi bilo moguce sve procesuirati mali bi bio zatvor u Spuzu ali kako vrana vrani oci ne vadi nema nista od toga.Dobro bi bilo kad bi se nasao neki dobar istrazivacki novinar pa da napise jednu knjigu za sve sto se izdesavalo od 90tih do smjene vlasi da ostane kao uspomena sta je bilo sta su napravili zla po CG za uspomenu mladima koji o tome nemaju pojma.Sve dokumentovano sa imenima i prezimenima mozda se njihovi potomci zastide ovi nece sigurno oni nemaju obraz vec djon.
30.12.2021 11:11
Za.Protojereja
Za.Protojereja: Iz tvojih u bozje usi ali boim se da od toga nece biti nista lopovi su sve radili u rukavicama a kolko ima Velja i Miska po Baru i CG mi nemamo zatvor za njih a red bi bio da se opljackano vrati radnicima nemoze neko da ima vile na pjenu od mora neko po 7 - 8stanova avioni kamioni a narod umjesto da ustane oni spavaju zimskim snom i vesele se mrvicama.
30.12.2021 11:41
Radnik Primorke
Radnik Primorke: Dobra je ideja da sledeci veliki protest organizujemo ispred palate Velja Vlahovica u Sutomoru koju je napravio iskljucivo od pokradenog novca radnika Primorke. Ko ne dodje kurvin je sin (i cerka)
30.12.2021 12:25
Oooo
Oooo: Sto se nije opasao ispred Velja Vlahoica kuce? Nego posten narod maltretira da plate racune.
30.12.2021 14:04
Mika
Mika: Ajmo ,Crna Goro da 2022 .ocistimo od lopova ! Vraratimo ,dostojansto , bolji zivot i buducnost nasoj djeci.
30.12.2021 14:43
Hogar
Hogar: Sav građevinski materijal za Veljov hotel u Sutomoru Veljo je pokrao odnosno dao primorkinu robu željezari Nikšić za građevinsko željezo i isto uzeo za sebe i krčmio po Baru i mijenja za ostali materijal, poreska i Mup su ga odradili do kraja a onda je DRPS to blokirao a inspektora Kovačević poslao da radi u H Novi. Onaj hotel pripada radnicima primorke
30.12.2021 22:03
Za hogara
Za hogara: Ne brnim velja v, ali to nije hotel vec privatna vila. Za ovo ostalo si vjerovatno u pravu👋👋👋
31.12.2021 10:01
Pracda
Pracda: Kvazi gospostina, Vlahovici, Ostojici od radnicke muke
31.12.2021 15:40
Veljo Burek Vuksanović
Veljo Burek Vuksanović : Šta je sa istaknutim članom dps-a, kolašincem Veljom Vlahovićem?
01.01.2022 18:01
radnik Primorke ojađeni
radnik Primorke ojađeni: Dobro ste se šetili, da pomenete Velja i Miška. Veljo je potega što je moga u doba svoje vladavine.Kad je završio svoju vladavinu i sačuva ono što je potega, instalirao je Miška da proda sve ostalo što se moglo prodati za dolare, eure, dinare i ostalu valutu.Treba samo popisati skladišta, prodavnice i sve ostalo što je tada Primorka imala, a Miško prodavao za keš.Ostojić, Bošković i ostali su samo pokrali ono što je ostalo od Primorke. Evo sat imate šansu da vi Miško sve pokaže đe je i kome je sve posle Velja, a po naređenju Veljovome prodao.
03.01.2022 17:02
Pero s pumpe
Pero s pumpe: Valjalo bi i provjeriti one koji su izrezali primorku i po kojim cijenama su otkupili metale pa da se vidi ko je sa kim u silu bio
04.01.2022 17:45
Za radnika primorke
Za radnika primorke: Sve to sto ti pises znaju svi barani samo neznaju policija , tuzioci,i ostali koji bi trebali znati ili ne smiju ili su sa njima u talu dilema je sad.Pa citava CG gora je vidjela kovertu i umjesto da kovertas ide u Spuz Milas ga nagradi i uzme ga u svoj kabinet pa jedan zaposleni 4 glasa Ramada,Pomada Limenka i moglo bi se do ujutro nabrajati tako da su bezbrizni i Veljo i Misko a vi ojadjeni radnici svirajte uz Diple.
05.01.2022 11:56
Radnik primorke
Radnik primorke: Ovakvu drzavu nisam ni sanjao nekad smo se rugali albaniji bugarskoj rumuniji ali ovakvih lopova kao ovih za 30 g nije bilo sve su prodali veljo vlahovic covjek iz kolasinA doso bez icega napravio imperiju n muku radnika i napustio ih uvalio miska da dokrajci primorku a ivaj ostojic dje god su ha poslali za stecajnog sve pokrao ali se nadam u boga da ce ih stic bozja kazna sve
10.01.2022 20:29
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar