Ћирилица Latinica
31.07.2020.
Друштво

О.Јован Пламенац на саслушању у полицији: Сметају само православци у цркви, али не и журке и пуни маркети

Аутор: Редакција 9 Оставите коментар

У барском Центру безбједности вечерас је саслушан парох барски и старешина цркве Свете Тројице на Румији, протојереј Јован Пламенац.

Повод за саслушање била је литургија коју је служио у румијској цркви поводом деценије и по од њеног обнављања и освећења, гдје је, како су неки режимски портали објавили, наводно присуствовало више људи од броја који прописује НКТ за сузбијање вируса COVID-19.

Полиција је снимала литругију и присутне вјернике на Румији, а свештеник Пламенац је на саслушању казао да  полицијски позив дубуко вријеђа његово људско достојанство, те да је мјера полиције селективна и усмјерена против православног народа Црне Горе.

Изјаву о. Пламенца "Барски портал" преноси интегрално.

*****

Запослен сам као свештено лице у Митрополији црногорско-приморској, у Црквеној општини Бар.

Дана 31.07.2020. године, на 15-годишњицу освештавања Румијске цркве, посвећене Светој Тројици, у овој цркви одслужио сам Литургију на коју су дошли вјерници.

Нећу да се бавим тиме колико је било присутних вјерника и другим детаљима које су снимили полицијски службеници ЦБ Бар, и који су објављени на интернету.

Прије поласка на Румију, испред храма Светог Јована Владимира саопштио сам вјерницима да је потребно да поштују мјере из Наредбе Министарства здравља Црне Горе. То сам исто написао и на плакат који је излијепљен по Бару и објављен на друштвеним мрежама.

Све преко тога, па и овај позив да дам изјаву у својству грађанина, поводом служења Литургије на Румији, дубоко вријеђа моје људско достојанство, тим прије што је то не само селективна мјера црногорске полиције која је усмјерена према православном народу Црне Горе, а није не само према римокатолицима и муслиманима него ни према онима којих су свакодневно пуни маркети, који су на плажама, на разним журкама, испред банака и државних служби, који славе државне празнике и учествују на манифестацијама владајуће коалиције.

Коментари
Za popa
Za popa: U market Mora da se ide"hrana"a bez te crkvene "hrane" se moze!!! 👌👌👌👋👋👋
31.07.2020 21:46
qwerty
qwerty: Bravo oce. Tako je
31.07.2020 21:58
Ilhan
Ilhan : A ti sto komentarises, ako nisi vjernik u ozbiljnom si problemu. Koje god si vjere. Postovanje za gospodina Plamenca. I solidarnost komsije i sugradjanina.
31.07.2020 21:59
Milan
Milan: Najvažnija je duhovna hrana.Ne damo Svetinje ❤✊Nepravda nas samo jača!
31.07.2020 22:19
Добронамјерни и сажаљиви
Добронамјерни и сажаљиви: Оче Јоване они су туга и б(ј)еда.Ови што пишу ове ступидије су дпс ботови или људи без мозга.О да могу да позајмим њихов мозак бар викендом па да починем.
31.07.2020 22:30
Љутно
Љутно: Браво Оче Јоване! Доста је понижавања! Доста нам је гледања како нас шпијуни снимају из жбуња и аута док се на другој страни не мора нико придржават никаквих правила. Само нека снимају. Имају и кога!
01.08.2020 00:05
Dzoni
Dzoni : Pazite sta vam kazem kilo ce napraviti neku frku do izbora da nas zaplasi nema straha narode moj posaljimo drps na smetliste istorije a kila u zatvor dosta tiranije i diktature svi za DEMOKRATSKI FRONT
01.08.2020 01:43
Kaco St Bar
Kaco St Bar: Niko vas ne plaši.Ako imate i gram mozga ove vaše maštarije su bez i kakvog osnova. Bog vam pomogao ali u vašim prljavim naumima prestaju vjerovati i najvjernijim. Srbočetničke horde iz dana u dan su sve slabije.
02.08.2020 14:27
Dzoni
Dzoni: Kaco crni dzihadisto nisu to cetnici to su moji srbi slozite se sa nama cuvajte komsijske odnose poruka za muslimane postene glasi nemojte da vas dzihadisti teroristi islamski fundametalisti iz rozaja plava i bijelog polja zavade sa vasim komsijama srbima oni zele sukob i rat kao i ovaj nesrecni i jadni kaco smrad i smrdibuba
03.08.2020 15:54
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
14.10.2020.
8
Владика
01.10.2020.
10
Капела
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar