Ћирилица Latinica
16.05.2018.
Друштво

Павловић: Шверцоване такси таблице стварају хаос у превозу

Аутор: Редакција 1 Оставите коментар

Предсједник ССТЦГ Борислав Павловић из Бара саопштио је “Вијестима” да је премијеру Душку Марковићу упутио писмо у којем премијера обавјештава да је хаос у такси дјелатности сваким даном све већи.

Савез ауто-такси предузетника Бара, који има 86 чланова, данас је дао подршку протестној вожњи ауто-такси предузетника Црне Горе коју организује Струковни синдикат таксиста Црне Горе (ССТЦГ). Ови барски таксисти ће такође учествовати у протестној вожњи у Подгорици 24. маја, са поцетком у 12 сати.

Овим поводом, предсједник ССТЦГ Борислав Павловић из Бара саопштио је “Вијестима” да је премијеру Душку Марковићу упутио писмо у којем премијера обавјештава да је хаос у такси дјелатности сваким даном све већи, “а како се ближи туристичка сезона, има тенденцију раста”. Павловић тврди да је узрок томе што надлежни државни органи тотално игноришу проблеме таксиста.

"У Главном граду се издају шверцоване ТX таблице-без потребне документације. Слузбеници Комуналне Полиције и Комуналне Инспекције игноришу наша указивања на њихов дугогодишњи нерад у области ауто-такси превоза, а њихов нерад доводи до увећавања нелегалног превоза путника. Порески инспектори филијала по градовима у већини случајева не раде послове из своје надлежности-не сузбијају сиву економију, утају пореза и доприноса, већ из реваншизма, јер су указали на њихов нерад, члановима ССТЦГ који су закаснили са уплатама аконтација пореза и доприноса за 2017. пишу драконске казне од 300 до 1.000 еура", наводи поред осталог Павловић у писму предсједнику Владе.

Он је додао да су “према тврдњама из Секретаријата за саобраћај Главног града” службеници МУП-а задужени за издавање ТX таблица у Главном граду издали седам, “а сумња се да има више”, ТX таблица без потребне документације коју издаје поменути Секретаријат.

"Из истог Секретаријата су прошле године тврдили да на улицама Главног града има 200-300 лица која такси дјелатност обављају без потребне документације, а имају истакнуте такси ознаке. Према подацима барског Секретаријата за привреду, у Бару дуже од пет година ову дјелатност са истакнутим такси ознакама обавља 35 лица, а од фебруара ове године још 30. За друге градове немамо тачне податке, али, по извјештајима колега, ни тамо стање није ништа боље", наводи поред осталог предсједник Струковног синдиката таксиста Црне Горе.

Извор:Вијести

Коментари
Kobra
Kobra: Pitajte postenog Bora jeli on duzan drzavi I zasto nije placao toliko godina a sad mu drugi krivi I vadi se a to da ne moze da plati dugove zbog nelegalnih taksista pa sto se nije ranije zalio nego je sad nasao da se zali kad mu je drzava trazila dug a gospodin je mislio da ga nikad nece platiti I sad je nasao da de zali kako I'ma obraza
16.05.2018 23:20
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Издавач:
Српска народна читаоница - Бар