Ћирилица Latinica
24.09.2019.
Друштво

Петиција за oлимпијски базен у Бару

Аутор: Редакција 9 Оставите коментар

Трећа петиција грађана Бара за изградњу отвореног и затвореног олимпијског базена у Бару са скакаоницом и еколошко уређење приобалног појаса Општине Бар, покренута је 20. септембра 

Главни иницијатор и предсједник НВО "Инфо спорт ЦГ" мр Миодраг Бановић, подсјетио је јуче да је прву петицију грађана Бара покренула управо његова асоцијација,  септембра 2000. године, а другу 15 година класније, 20. септембра 2015. године.

"И прву и другу петицију, својим потписима, подржало је преко 3.000 наших суграђана, а обје су дале значајне резулатате. Првом петицијом подржано је уређење Рекреативног парка “Шумице”, а другом петицијом подстакнута је обимна активност Општине Бар на санирању отпадних вода. На жалост, ни првом ни другом петицијом нисмо могли утицати на Општину Бар и ЈП Морско добро, да покрену изградњу затвореног и отвореног олимпијског базена у Бару са скакаоницом нити уређење најугроженијег дијела овог подручја, великих црних еколошких тачака које се односе на: регулацију ушћа корита ријеке Жељезнице, еколошка катасрофа Бара - некадашњи камп Агава, заштитни зид за остатке борове шуме на плажи Шушањ и израду заштитних подводних зидова за плаже Шушањ, Сутоморе, Чањ, Краљичина плаза, Велики пијесак и Утјеха", подсјећа Бановић.

Подсјећа и да су направљен је храм Св.Јована Владимира, Исламски културни центар и џамија Селимија, католичка катедрала Св.Петра апостола, чиме су, вели, задовољене су потребе све три вјере народа у Бару.

"Хоћемо ли сада сви заједно, за сву нашу дјецу, да градимо базен? Уз свеобухватну подршку медија, оцјењујемо да ће Бар коначно добити затворени и отворени олимпијски базен за пливачки и ватерполо спорт и рекреативно пливање дјеце, омладине и грађана Бара, да ће се уредити приобални појас Општине Бар по еколошким стандардима које грађанима Бара и Црне Горе гарантује Устав Црне Горе и да ће се санирати отпадне воде као извор заразе, како грађана Бара, тако и туриста који бораве на подручју барске ривијере, а посебно њихове дјеце. Да ће се коначно створе претпоставке да туристи остављају новац за свој одмор, а не за умор код доктора са стомачним тегомаба и на инфузијама, истиче Бановић.

Образац петиције, додаје Бановић, може се преузети на порталима и ФБ страницама: Баринфо, Барски портал, Једро, Урбан радио, Општина Бар, Спортско-рекреативни центар Бар, СКИ клуб “Бар”, интернет мрежи ЦРНВО и другим ФБ профилима који подијеле образац својим пријатељима.

Попуњени обрасци предају се лично или путем поште на следеће адресе: ЈС Радио Бар, Секретаријат за стамбено-комуналне послове и заштиту животне средине преко грађанског бироа Општине Бар, Спортско-рекреативни центар Бар, секретарима основних и средњих школа Бара и факултета у Бару.

Потписивање петиције завршиће се 15. новембра 2019.године, а сви потписани обрасци доставиће се Секретаријату за заштиту животне средине Општине Бар, који ће предузети потребне радње за процесуирање ка предсједнику Општине и Скупштини Општине Бар.

Коментари
spicanino
spicanino: Bilo bi dobro za "Zimski turizam"i pripremu raznih reprezentacija.
24.09.2019 09:59
Mišel
Mišel: Bravo Bane. Vrijemje je više da kao primorski grad i mi dobijemo baze.
24.09.2019 12:21
volujica
volujica: Izgradite!Da bi Rozajci imali dje zimi da se brckaju.
24.09.2019 13:02
Sah Mat
Sah Mat: Zar nebi trebao Baru jedan Sah klub a Bane vragolane.
24.09.2019 22:08
Vaterpolista
Vaterpolista: Bane zna da pliva ali slab je gnjurac, axaxaxaxa
25.09.2019 01:57
Za. Sah mat
Za. Sah mat: Upravu si druze 100% trebao bi Baru Sah klub. Mi smo ga imali ali ga ovaj,, dobrotvor''lapnuo tako sada igramo u dom penzionera. Ovo sto sad vlada dijeli stanove po principu imas 2 evo ti i treci. A tada je bilo imas kucu evo ti stan tj. Sah klub. Djavolja posla u zemli cuda.
25.09.2019 09:51
Božo
Božo: Našem gradu treba bazen. Šta imate protiv rožajaca, neka se i oni kupaju. Puno vas pozdravljam vaš Boki
25.09.2019 23:18
Mikeli
Mikeli: Predlazem da ovi sahisti batale sah evo im pikado,bocanje domine. Svi u plivace. 🏊‍♀️🏊‍♂️🚣‍♀️🏄‍♀️
26.09.2019 22:12
Božo
Božo: Za Mikelija, šta ti znaš o šahu nesrećo. Pokrij se ušima i ne avetaj
27.09.2019 05:20
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar