Ћирилица Latinica
21.09.2018.
Друштво

Пејовић најавио одлучну борбу против комуналног нереда

Аутор: Редакција 2 Оставите коментар

Комунална полиција општине Бар у протеклом периоду је вршила појачан комунални надзор по питању заузимања јавних површина на територији општине Бар.

Како саопштавају из те службе, у току вршења комуналног надзора на 72 локације је констатовано да грађани врше депоновање отпадног материјала – смећа, кабастог, грађевинског, органског и другог отпада ван посуда за одвоз смећа – контејнера и самим тим стварају ружну слику комуналне хигијене града.

“У наредном периоду Служба комуналне полиције вршиће појачани комунални надзор на локацијама гдје је примијећено да се одлаже комунални отпад супротно Одлуци о комуналном уређењу града, а према починиоцима изрицаћемо прекршајне налоге у складу са Законом о комуналним дјелатностима” – истиче Стево Пејовић, в.д. начелника Комуналне полиције.


Он је апеловао на грађане који имају потребу за одлагањем кабастог и другог отпада да претходно контактирају ДОО “Комуналне дјелатности” Бар и да са њима договоре термин преузимања истог. На тај начин ће, наводи он, избјећи новчане казне које ће Служба комуналне полиције изрицати свима који буду затечени да депонују отпад ван посуда предвиђених за одвоз смећа.

“Овим путем апелујемо и на власнике путничких моторних возила у улици “24 новембар” испред конграпових зграда и пристанских ламела која иста паркирају средином коловозне траке, да од 22.09.2018. године паркирање врше на новоуређеном паркинг простору од 136 паркинг мјеста као и 6 паркинг простора предвиђених за инвалиде, који је обиљежен хоризонталном и вертикалном сигнализацијом, а самим тим би избјегли додатне финансијске трошкове, тј. уклањање специјалним возилом “паук” као и издавање прекршајних налога од стране комуналних полицајаца” – стоји у сапштењу Пејовића.

Контролом јавних паркиралишта службеници Комуналне полиције су констатовали да је на паркинг просторима остављено 70 хаварисаних и нерегистрованих путничких моторних возила на подручју ширег центра града. На свим возилима, по ријечима Пејовића, уредно је остављен позив за странку и у предвиђеном року се одазвало 15-так власника која су возила уклонила о свом трошку.

Пејовић је упозорио власнике да ослободе јавна паркиралишта од хаварисаних и нерегистрованих возила, “јер ће у супротном то учинити Комунална полиција о њиховом трошку”.

“У циљу заштиту јавних површина око Зелене пијаце у Бару Комунална полиција ће као и у више наврата до сада одузимати робу од лица која се баве нелаглном продајом и уз потврду о одузетим стварима биће ускладиштена у магацински простор предвиђен за одузете ствари” –подвлачи шеф барске Комуналне полиције.

Коментари
Занимљиво
Занимљиво: Прво на паркинг иза општине има бар 10 општинских неисправних аута Нико их не миче.Друго иза општине је комунални неред жељеза окинута ограде разбијене зеленило некресано.Треће радници општине се паркирају око општине уза зидове некад немош доћ до општине.Прво побриши пред своју а онда у конграпо е а и македонско ти је ближе од њега крени
22.09.2018 18:34
ARCI
ARCI: PROCITAH OVAJ TEKST I NEMOGU DA VJERUJEM DA JE NAPISAN U MAJ MJESEC OK ALI U OKTOBAR KAD SU TURISTI VIDJELI NASU I VASU SRAMOTU POTPUNO PROMASENO I BEZ IKAKVOG EFEKTA OD HOTELA PRINCES DOKRAJA SUSANJSKE PLAZE IMA MINIMUM 300 AUTOMOBILA MALTENE KO OCE DA PROSETA IMA OSJECAJ DA JE NA MAGISTRALNI PUTPRIJE NEKI DAN DVIJE STARIJE ZENE PRDAVAHU MALO SUVIH SMOKAVA CRNIH MASLINA I NEKE TRAVE CAJEVE STA LI KAD ETO TI KOMUNALNA INSPEKCIJA NORMALNO KO SVI AUTOM PO KORZU I ZAPRIJETISE IM AKO SE JOS JEDNOM VIDIMO ODUZIMAMO ROBU E BAS BIH VOLI DA VIDIM TAJ MAGACIN DJE SE SMJESTA TA ROBA MILIONSKE VRIJEDNOSTI SRAMOTA I GREHOTA STA DRUGO RECI
22.09.2018 21:40
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar