Ћирилица Latinica
11.10.2019.
Друштво

Подршка пензионерима и активностима Фонда ПИО

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Предсједник Општине Бар Душан Раичевић одржао је радни састанак са директором Фонда ПИО Црне Горе Душаном Перовићем, којем су присуствовали предсједник Савеза удружења пензионера Црне Горе Бранко Вешовић, као и предсједник Удружења пензионера Бара Исо Матезић.

Данашњи састанак је био прилика да се разговара о унапријеђењу међусобне сарадње кроз реализацију значајних пројеката који би у значајној мјери побољшали положај пензионера у Бару, али и у Црној Гори.

Раичевић је истакао да је опредјељење локалне управе на чијем је челу да у континуитету пружа подршку свим активностима Фонда ПИО, као и удружењима пензионера на националном и локалном нивоу у различитим областима.

„Општина Бар је још раније препознала потребу за рјешавањем стамбеног питања пензионера нашег града кроз уступање урбанистичке парцеле, која је након усвајања Просторно-урбанистичког плана Бара добила детаљну разраду и за коју су од стране надлежних органа Општине Бар издати урбанистичко-технички услови.

Такође смо у завршној фази спровођења неопходних процедура за рјешавање питање приступне саобраћајнице са пратећом инфраструктуром чиме ће се у потпуности створити услови за почетак градње стамбеног објекта. Желим да искористим ову прилику да искажем спремност локалне управе да се укључи у рјешавање не само стамбених питања пензионера, већ и свих проблема и изазова са којима се они суочавају, јер је то категорија суграђана која заслужује посебну пажњу од стране свих надлежних органа и институција“ - казао је Раичевић.

Директор Фонда ПИО је упознао присутне са одређеним активностима које ова институција у континуитету спроводи, посебно наглашавајући важност одрживости и адекватности пензионог система и потребу сарадње са једницама локалних самоуправа у циљу реализације заједничких пројеката, саопштавају из Општине.

„Фонд ПИО је у претходном периоду посебну пажњу посветио рјешавању стамбених питања пензионера, што су активности које наилазе на значајну подршку од стране Владе Црне Горе, осталих инстутуција и локалних самоуправа, међу којима је свакако и Општина Бар, која пружа подршку пензионерима за рјешавање ових питања“ - казао је директор Перовић.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar