Ћирилица Latinica
30.03.2018.
Друштво

Политичари, новинари, спортисти и НВО играју за Душка Шиљка

Аутор: Редакција 1 Оставите коментар

"Барски портал" подржао је хуманитарну акцију за помоћ која је неопходна за трансплатацију бубрега новинару Душку Шиљку, коју је покренуо дневни лист "Слобода".

У недјељу 1. априла одиграће се фудбалски турнир у Подгорици, на терену Спортског центра „Вук“ у Маслинама, с почетком у 12 сати.

Планирано је да на турниру учествују четири екипе: новинари, политичари, представници НВО сектора и спортисти, које су већ формиране. Турнир ће бити организован по систему 5+1, са неограниченим бројем измјена. Играће се два полуфинална меча, поражени ће играти за треће мјесто, а побједници за прво.

С обзиром на хитност операције, апелујемо на све да, сходно могућностима, опредијеле финансијску помоћ. Поред играча турнира, изабраће се и најхуманији учесник.

Душко Шиљак је по образовању професор историје и географије, а дуги низ година ради као новинар. Последњих неколико година се бори са тешким обољењем бубрега и неопходна му је хитна трансплантација бубрега.

Ријеч је о интервенцији за коју треба издвојити око 40.000 евра, а породица Шиљак не може издвојити та средства.

Овај тип операције данас се успјешно врши, што је подстрек више да хуманитарна акција неизоставно успије. Редакција ,,Слободе” моли све људе добре воље да помогну да се спасе људски живот, да Душко добије ову животну битку.

 

Позив за помоћ

Улазница за турнир биће добровољни новчани прилог, који ће посјетиоци моћи да оставе у посебно означеној кутији која ће се налазити у објекту Спортског центра”Вук”.

За све који желе да помогну, средства могу уплатити и на жиро-рачун: 510-2611973213020-07, ЦКБ банка – Подгорица.
Прималац: Душко Шиљак, са назнаком: ,,За помоћ у лијечењу”

Коментари
Mico
Mico: Duka moj dobri!!!
01.04.2018 00:01
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Издавач:
Српска народна читаоница - Бар