Ћирилица Latinica
22.07.2018.
Друштво

Порт оф Адриа приходовала пет милиона

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Барска компанија Порт оф Адриа је током првих шест мјесеци приходовала укупно 5,1 милион еура, што је око 70 одсто више у односу на прошлу годину.
“Треба имати у виду да компанија не остварује више приход од употребе обале, што значи да је ово резултат остварен директно на тржишту”, казали су агенцији Мина-бусинесс представници компаније.

Они су саопштили да је у првој половини године у компанији укупно претоварено 313,86 хиљада тона терета, од чега се 68 одсто односи на претовар контејнера, док су преосталих 32 одсто генерални терети.

“У односу на исти период прошле године забиљежено је повећање претовара терета од 25 одсто, доминантно захваљујући повећаном претовару генералних терета”, навели су из компаније, којом од краја 2013. године већински газдује турски Глобал Портс.

Када је у питању контејнеризован терет, најзначајније робе које се транспортују су банане, полиетилен, машине и опрема, шећер, смрзнути производи, керамика, текстил, руде и разна потрошачка роба.

Из Порт оф Адриа су додали да значајан посао уговорен прошле године, а који се у позитивном тренду наставља и ове, јесте увоз лесонитних плоча за тржиште региона.

“Од осталих генералних терета, најзначајније реализоване робе су топло/хладно ваљана трака, алуминијум, грађа, банане, цемент, поцинковани лим, као и опрема - пројектни терети”, рекли су из компаније.

Током првих шест мјесеци, како су саопштили, просјечна нето зарада у компанији износила је 604 еура и 18 одсто је изнад националног просјека.

“Када су у питању инвестиције, усмјерени смо на санацију и ојачање конструкције јужне обале гата 1. Извођачи радова су повећали број извршилаца како би искористили лијепо вријеме, с обзиром на то да се радови не могу изводити у вријеме плиме”, објаснили су из компаније.

Из Порт оф Адриа су казали да поред позитивних трендова у основној дјелатности – претовару терета, добре резултате биљеже и у развоју Бара као крузинг дестинације.

“У односу на прошлу годину, када смо имали девет бродова са 11,3 хиљаде путника, у овој години ћемо прихватити укупно 16 крузера и око 25,5 хиљада путника. За наредну годину већ имамо резервисане термине за 20 бродова”, закључили су из компаније.

Извор: Мондо

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar