Ћирилица Latinica
03.04.2021.
Друштво

Посланица надбискупа Ђонлешаја: Молимо се за обољелу браћу и сестре, као и за здарвствене раднике

Аутор: Редакција 7 Оставите коментар

Посланицу вјерницима римокатоличке вјероисповијести поводом Ускрса који се слави у недјељу, 4. априла, упутио је надбискуп барски и примас српски, који је  и апостолски управитељ Которске бискупије монсињор Рок Ђонлешај.

"Прихватајући понизним срцем радост Ускрса, обновимо нашу љубав и ојачајмо у вјери како би нас Бог оспособио за свако добро дјело да вршимо вољу његову, од срца Вам желим радостан и благословљен Ускрс – наводи надбискуп барски и примас српски.

Истакавши да и ове године „дочекујемо благдан Христове побједе над смрћу и гријехом у времену захваћеном пандемијом“, надбискуп је истакао да је „ова велика кушња унијела бројне страхове и неизвјесности у нашу свакодневицу и оптеретила нашу будућност“.

Измијенила је, додаје, и вјерски живот бројним ограничењима, али, “то је уједно била прилика за хришћане да расту у крепостима нужним за здраву изградњу и обнову личне вјере и односа с Богом”.

Надбискуп Ђонлешај истиче да су то у првом реду понизност и повјерење у Божје вођство и сигурност да нас никада неће оставити.

Христово славно ускрснуће од мртвих показује нам пут који је Бог одредио као наш коначни циљ. Овдје је на земљи то интимно пријатељевање с Богом који је свога Сина предао као откупнину за многе – у том смо мноштву и ми, који смо у његово име крштени, а у вјечности је то уживање славе блаженства које нам је даровао по његовој жртви.

Његова нас откупитељска мука, стога, не треба само ганути док је као вјерници разматрамо, него и потакнути да пред неизвјесностима садашњице не клонемо духом и вољом – поручује Ђонљешај и додаје да је „Христ жив јер је побиједио смрт, он нас води и кријепи, лијечи и даје снагу“.

Надбискуп барски је казао да је увјерен да се Христова присутност на посебан начин очитује у свима који се непрекидно жртвују и улажу надљудске напоре како би помогли обољелима од вируса корона.

Искрено вас потичем да се не престанемо молити за сву нашу обољелу браћу и сестре, и за све наше лијечнике, медицинске сестре и здравствене дјелатнике" - закључује надбискуп у честитки.

Коментари
Бар је ♥️ Србије🇷🇸
Бар је ♥️ Србије🇷🇸: Надбискуп барски и примас српски а не примас хрватски или арнаутски.Примас српски,што кажете на ово дукљански повјесничари?Ђе је сад магистранд повјеснице Новак Звицеров Аџић да да стручно дукљанско појашњење?
03.04.2021 12:42
Šestan
Šestan: Gospodi to znači : Nadbiskup Barski : to ti je lako Primas Srpski znaci - da je imao jurisdikciju nad svim katolicima i Katoličkim crkvama na teritoriji Drzave Srbije (Bez Vojvodine) i ta se titula odrzala i dan danas jer su Katolici iz Srbije osnovali (Naravno uz blagoslov od Pape) Beogradsku Nadbiskupiju davne 1914. Pa mislim da je sve jasno 😉
03.04.2021 13:30
rolls royce
rolls royce: Ti gore što promovišeš Bar, u Hrvatskoj i Albanije te titule nema.Te zemlje su do dolaska turaka bile katoličke i nije bilo potrebe za titulom Primas.
03.04.2021 18:20
Mir medu nama
Mir medu nama: Svima koji slave Uskrs da ga u zdravlju i veselju proslave . Mir medu nama .
03.04.2021 23:52
Mir bozji
Mir bozji: file:///var/mobile/Library/SMS/Attachments/ac/12/24B85090-F807-4A13-87D1-FC7C2D9D1445/VID-20210403-WA0004.mov
03.04.2021 23:53
Maslina
Maslina: Mi dukljani kazemo " primas srpski" sto znaci da je cjela Srbija bez Vojvodine bila naklonjena i privrzena barskom biskupu..pa kad ne znate vi naucite " srbi "
04.04.2021 18:40
rolls royce
rolls royce: To što vi kažete "primas", ne služi ničemu do dokazivanja kako su Crnogorci, nekakvi Srbi.Katoličke zemlje su davno odbacile naziv "primas", još se taj naziv koristi, samo kod srba. Hvatate se "primasa" kao "pijan tarabe", kako bi dokazali da ne postoje Crnogorci, već da na ovim prostorima žive Srbi, što nema veze sa istinom.U 19 vijeku izmišljeni su Srbi katolici i to zahvaljujući autsajderskom radu kralja Nikole, Dobrečića i Milinovića..Više od 5000 katolika nasilno je posrbljivano u Crnoj Gori.Rezultat rada Dobrečića vidi se danas u Baru i Sutomore.
04.04.2021 20:43
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
17.09.2021.
24
Црногорци
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar