Ћирилица Latinica
31.01.2021.
Друштво

Посљедице невремена у Бару: Куће остале без кровова

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Невријеме праћено јаком кишом и вјетром, у ноћи између петка и суботе, нанијело је велику штету становницима барског насеља Бјелиши, а сва је срећа да није било повријеђених. Са породичне куће Ђока Барловића вјетар је однио кров. Дио крова летио је стотињак метара и завршио у дворишту куће чији је власник Николa Тучевић, у чијем су дворишту оштећена три аутомобила.

Такође, оштећен је плажни бар у власништву О.Л. на шеталишту у Шушaњу, потврђено је "Дану" у Служби заштите и спасавања. Како сазнајемо од мјештана, који тврде да не памте овакво невријеме, у кући Барловића није било станара, а власници куће живе у иностранству.

Према подацима Службе заштете и спасавања јак ваздушни вртлог избио је ковану капију, оштетио аутомобиле у дворишту куће. Двориште је затрпано нанесеним лимовима, летвама, шипкама, а велика лимена плоча покидала је електро каблове између два стуба, па су Бјелиши и сусједно насеље Мандарићи током ноћи остали без струје.

О коликој се материјалној штета ради тек треба да се утврди кад на терен изађу надлежне службе.

Према ријечима Дарка Видаковића вршиоца дужности руководиоца Службе заштите и спасавања позив су добили од Павла Тучевића да је „ударио гром испред куће”.

"На лице мјеста је пошла комплетна дежурна служба, гдје смо затекли дјелове кровне конструкције лим, даске, греде у двористе куће Тучевића. Дјелови кровне конструкције су затрпали и делимично оштетили три паркирана моторна возила у дворишту, а оштећена је и кована улазна капија. Власнику је било непознато одакле су доспјели дијелови крова у његово двориште. Како је била ноћ, са обилном кишом у том тренутку није се могло утврдити са које куће је долетјела кровна конструкција" - каже Видаковић, додајући да су у јутарњим сатима обишли лице мјеста и утврдили да је са куће Ђока Барловића, која је удаљена неких стотињак метара од куће Тучевића, одлетио комплетан кров највјероватније услед вјетра или пијавице, те је полетио дио кровне конструкције на сусједну ливаду, затим на далековод и изазвао прекид струје, а дио је оделтио и у двориште куће Николе Тучевића.

У Буртаишима испод насеља Мандарићи, на лицу мјеста јуче ујутро су дошле екипе електродистрибуције ради санирања квара, као и Комунална полиција и Служба заштите и спасавања.

"Јуче, у пријеподневним сатима, Служба заштите и сапсавања није добила позив, али смо сазнали да је дошло до потпуног оштећења плажног бара Лековић испод шуме Лековића. Изашли смо на лице мјеста и утврдили да је комплетна конструкција плажног бара одлетјела неких 20 метара од плаже ка стамбеним објектима Лековића. Према ријечима очевидаца, све је личило на тзв. пијавицу која је конструкцију носила 30 метара, али ми то са сигурношћу не можемо да тврдимо. Дроном смо обавили снимање и једне и друге локације, што ће помоћи при утврђивању штете коју је нанијело невријеме" - каже Видаковић.

 

www.dan.co.me 

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
17.09.2021.
23
Црногорци
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar