Ћирилица Latinica
06.04.2020.
Друштво

Предавањем на даљину задовољни и професори и студенти

Аутор: Редакција 3 Оставите коментар

С обзиром да је Влада Црне Горе донијела одлуку о продужетку трајања мјера у циљу сузбијања ширења вируса COVID - 19, тако је и Наредбa Министарства здравља наше земље о забрани наставних активности на свим образовним установама продужена на неодређено вријеме.

Из тог разлога, а имајући у виду да се у овом тренутку може реализовати само наставни процес електронским путем, Факултет за пословну економију и право (ФПЕП) Бар је за предаваче и студенте обезбиједио приступ тренутно најпоузданијем сервису за одржавање онлајн часова –Google G Suit.

Путем поменуте платформе, од 23.марта се успјешно реализује настава из свих предмета на установи, наводе са ФПЕП-а.

Такође, кажу, предавања су веома посјећена од стране студената, који су кроз анкету, спроведену јуче, овај вид наставе оцјенили као веома кориснтан са савладавање градива.

„Још од претходног понедјељка, обавезна онлине настава организована је за све предмете на Факултету за пословну економију и право Бар. Иако нас је све затекла оваква ситуација, мишљења смо да кроз имплементирање предложених активности постижемо зацртани циљ, како студенти не би били ускраћени за предавања а самим тим како би и стекли неопходно знање за савладавање материје, усвајајући тиме веома важне вјештине и компетенције које ће им у каснијој професионалној каријери бити од немјерљивог значаја.“ – истакао је декан ФПЕП Бар, проф. др Рајко Новићевић.

Продекан за наставу, доц. др Сандра Ђуровић истакла је да је веома поносна због посвећености које су показале колеге из наставног процеса, посебно имајући у виду да на установи предају и старији и искуснији професори.

“Иако овакав вид наставе наравно није био предвиђен на почетку студијске године, исти је једногласно прихваћен на одржаној електронској сједници Научно-наставног вијећа установе. Сви предавачи на Факултету за пословну економију и право Бар потрудили су се да савладају процедуре у оквиру онлајн наставе, како би студенти успјели да стекну неопходно знање из дисциплина које изучавају. Такође, наставни професори сва предавања одржавају из својих домова, а сатнице предавања прилагодили су онако да свима одговарају, односно у терминима у којима постоји потпуна забрана кретања у Црној Гори, управо из разлога како би што већи број студената могао да прати онлине часове.“ – закључује проф. Ђуровић.

Поред онлајн предавања, на Факултету за пословну економију и право Бар због новонасталог стања унапријеђен је и сервис електронске платформе, путем које студенти могу преузети све материјале за учење и припрему градива из наставних предмета које похађају у овом семестру.

Коментари
Pravnik
Pravnik: Daj Bože da je tako, premda u ovako devalviranom sistemu vrijednosti koji se prije svega ogleda kroz nakazno obrazovanje u Crnoj Gori, gdje nam formalno sa visokim obrazovanjem izlaze elementarno nepismeni "akademski" građani, nema Crna Gora budućnost.
06.04.2020 01:26
Saša
Saša: Visokoobrazovani kadrovi iz ovih banana fakulteta sramota je za sve nas.Visokoobrazovani kadrovi koji jedva napišu svoje ime.Dokaz da je na žalost tako Božo crta i njemu slični stručnjaci koji vedre i oblače pa nam zato sve ide tako.Imamo gradonačelnika sa diplomom prestižnog američkog univerziteta predstavništvo Imotski i dr.Koliko je školstvo devalviralo vidite i sami.Jadno da jadnije ne može biti.
06.04.2020 22:44
Radomir
Radomir: Nemojte tako, ima i još gorih akademskih građana. Ovi sa fakultetskim diploma a iz Novog Sada koji sjede na direktorskim foteljama kao npr. Vojo Banović koji ne zna ni gđe je zgrada Ekonomskog fakulteta, nije završio ni srednju školu. Cakan ima isto nekakve falš dokumente iz Novog Sada, on barem dobro šverca lažne robne marke. Ovi barski fakulteti su zaista veliko ruglo
07.04.2020 13:11
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
14.10.2020.
8
Владика
01.10.2020.
10
Капела
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar