Ћирилица Latinica
07.01.2021.
Друштво

Предсједница Скупштине и градоначелник честитали Божић

Аутор: Редакција 2 Оставите коментар

Aрхијерејском намјеснику и пароху барском, протојереју-ставрофору Слободану Зековићу, као и грађанима Бара православне вјероисповјести, Божић су честитали предсједница овдашње Скупштине Општине Милена Божовић и градоначелник Душан Раичевић.

***

 

У честитки коју потписује предсједница локалног парламента се наводи следеће:

Поштовани господине Зековићу,

Поводом најрадоснијег хришћанског празника Божића, у име Скупштине општине Бар и у своје име, Вама, свештенству, вјерницима и свим грађанима православне вјероисповјести упућујем топле честитке и најљеше жеље.

Нека нас овај празник мира, наде и љубави подсјети да су заједништво, толеранција и човјекољубље пут који треба слиједити како би градили љепшу будућност за све грађане Бара. Нека вјечна симболика Христовог рођења представља путоказ међусобном уважавању, поштовању и разумијевању.

Желим да радост Божића испуни наше домове миром, здрављем и благостањем, донесе много личне и породичне среће и успјеха у раду и да разбукти оно најљепше и најплеменитије у сваком од нас.

Мир Божији, Христос се роди – Ваистину се роди!

Предсједница СО Бар, Милена Божовић

***

У честитку градоначелника се каже:

Уважени господине Зековићу,

Поводом најрадоснијег хришћанског празника, Божића, Вама, свештенству и свим вјерницима православне вјероисповјести, у име Општине Бар и своје име, упућујем најискреније честитке.

Нека нас празник Христовог рођења као симбол новог почетка, у времену које нам је свима донијело велике изазове, подсјети на непролазне вриједности међусобног разумијевања, праштања и складног суживота, које су уткане у вишевјековну традицију мултиетничког Бара.

Желим да у овим божићним данима домови свих вјерника буду испуњени породичном срећом и да нас саосјећање и нада приближе једни другима, јер вријеме у којем живимо показује нам да само уједињени можемо наставити путем општег благостања.

То што радост ових празничних дана нећемо бити у могућности да прославимо на традиционалан начин, вјерујем да неће умањити осјећај блаженства коју они доносе, посебно због чињенице да ћемо на тај начин допринијети очувању здравља и сигурности свих нас.

Уз жељу за добрим здрављем, још једном Вам упућујем најискреније честитке – Христос се роди.

Предсједник Општине, Душан Раичевић

 

Коментари
Daki
Daki: sto nijeste cestitali i CPC nego samo SPC?
08.01.2021 21:11
Dzemo
Dzemo: Neka ste dali prednost ovoj dami u odnosu na Lelemuda
09.01.2021 12:50
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar