Ћирилица Latinica
24.10.2018.
Друштво

Премијер подржао захтјев албанских партија: Срушићемо цркву на Румији!

Аутор: Редакција 9 Оставите коментар

Црногорски премијер Душко Марковић подржао је захтјев албанских политичких правака за уклањањем обновљене цркве Светге Тројице са врха Румије.

Он је рекао да ће "нелегални објекат на Румији  морати да буде уклоњен".

Марковића, како је казао, чуди да је митрополит Амфилохије дозволио "једну такву активност и наставак нелегалних радова на цркви на Румији," која је претходним рјешењем Министарства одрживог развоја проглашена нелегалним објектом.

Премијер је оцијенио да је непримјерено да Митрополија црногорско-приморска вјерске објекте гради на нелегитиман и незаконит начин и да све иде у прилог томе да ће нелегални објекат на Румији морати да буде уклоњен.

"Инспекција је изашла на лице мјеста и донијела записник. Записник нијесам имао прилике да видим, али вјерујем да ће ићи у правцу уклањања свега што је у међувремену урађено на том објекту. Вјерујем да ће ићи и прекршајне и кривичне пријаве ако за то буде услова. То говори у прилог чињеници да ће тај објекат морати да буде уклоњен", навео је Марковић.

Предсједник Владе је желио да прецизира када се то може очекивати, наводећи да не прави разлику између било којег нелегалног објекта.

"Само исказујем чуђење да Митрополија, која и у свјетовном и у духовном смислу, пропагира заједништво, поштовање закона и државе, даје примјер нелегалног понашања и непоштовања закона. То је нешто што није добро. Не можемо онда говорити да са те адресе долазе поруке мира...", казао је Марковић.

Он је истакао да Митрополија крши закон и да они треба да дођу у Владу да се "рашчисти то питање".

"Непримјерено је и непотребно Црној Гори да Митрополија црногорско-приморска вјерске објекте гради на нелегитиман и незаконит начин, гдје год то било, па и на Румији и другим дјеловима територије Црне Горе", казао је Марковић.

Он је рекао да, као што за сваког грађанина важе планска документа и процедуре, то мора важити и за Митрополију.

Марковић је казао да га чуди да је митрополит Амфилохије дозволио "једну такву активност и наставак нелегалних радова на цркви на Румији," која је претходним рјешењем Министарства одрживог развоја проглашена нелегалним објектом.

Он је појаснио да је 2015. године надлежни инспектор обуставио рушење тог објекта из оправданих разлога-реализације пројекта са Свјетском банком, која се тицала свих нелегалних објеката и мораторијума на рушење нелегалних објеката до дефинисања њиховог коначног рјешавања.

Коментари
Cero
Cero: Šef mlojkovackog klana bi morao da zna da ce njega mnogo prije srusiti BOG nego sto ce sprovesti u djelo ovu satansku namjeru. Valjda mu nije stalo do rata i krvoprolica koji bi mogli da se izazovu i pokusajem da se srusi svetinja.
24.10.2018 17:31
1918.
1918.: Срушићеш ти мој рацку !!!
24.10.2018 17:31
Toni
Toni: I Bečić i Abazović su za rušenje, tako da postoji opšta saglasnost. Ostali u opoziciji su nebitna grupica četnika
24.10.2018 17:47
Bar
Bar: Mislim da na vrh Rumije nikom nebi trebala da smeta crkvica ,iako nisam pristalica ovoe mrčne antilope i zreba da ostane kao što je.
24.10.2018 21:03
kosta
kosta: rusi Markovicu tu skalameriju cetnicku,zasto smo se borili svih ovih godina nego da vratimo Crnu Goru crnogorcima i CPC.
25.10.2018 13:40
Qro
Qro: E moj Kosta kakva ste Vi praznina, greote.
25.10.2018 15:43
zaCERA
zaCERA: Znaci opet bi malo ratovao pa ako si se uzelio evo hvala bogu po svijetu se svuda ratuje pa idi malo i izduvaj se a nemoj ovde prizivati rat da ne stignes malo u prdekanu da se malo razladis i sredis misli i dati vise nepadne napamet da spominjes rat.
26.10.2018 01:34
za Cera
za Cera: Cero moj dobri, kad drzava odluci da srusi i srusice je, svi vi ce te biti manji od makova zrna, i na osnovu cega je to svetinja, da je nije Bog postavio direktno na Rumiju, ajde casti ti ne pricaj, ne mogu da vjerujem da ozbiljni ljudi ovako pisu, ne moze se nesto protivzakonito postavljati na vrhu planine, drugo je kad ti gradis na svojoj zemlji, ovo je nesto drugo, jer nije Rumija necija prcija a najmanje SPC, u podnozju Rumije zive i mi pravoslavci koji ne podrzavamo SPC, i katolici i muslimani, ne moze da SPC radi sto je volja, postoji drzava, red i zakon.
26.10.2018 12:02
Sara
Sara : Evo ste je vratili Bosnjacima ,jadno .
26.10.2018 13:33
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar