Ћирилица Latinica
18.01.2018.
Друштво

Пржица: Држава да се хитно обрачуна са динамиташима

Аутор: Редакција 2 Оставите коментар

Пржица је напоменуо да имају огроман проблем - у градском језгру Бара нема ни 50 метара обале за њих, јер се не смије пецати ни у лучком, ни у акваторијуму марине, а ни са градских плажа.

Од почетка године, у Бару је са радом и званично почео Рибарски клуб “Румија”, четврто удружење спортских риболоваца.

Предсједник је Бранко Пржица, поред њега, оснивачи су још и Виктор Дедај, Горан Андровић, Зоран Ђуришић и Ненад Крстић, а основни циљ је да се истинским спортским риболовцима омогући да уживају права која им дају прописи.

Пржица је “Вијестима” казао да су у “Румију” од Савеза управо пристигле прве дозволе за спортски риболов - укупно 25, што је, истиче, мало с обзиром на интересовање.

“Потрудићемо се да дозвола буде још више, јер у овом тренутку имамо више од 100 потенцијалних чланова, и свима сада не можемо изаћи у сусрет. Савез је одлучио да на нивоу државе одштампа само 2.000 дозвола, а како је Бар највећи приморски град, сматрамо да би та квота требало да буде већа”.

Пржица је напоменуо да имају огроман проблем - у градском језгру Бара нема ни 50 метара обале за њих, јер се не смије пецати ни у лучком, ни у акваторијуму марине, а ни са градских плажа.

“Почев од нафтних танкова на Волујици, па до марине. Ми од државе тражимо само да ради оно што је сама прописала, дакле, да се сузбију динамиташење, лов са боцама ноћу, бацање мрежа на свега десет метара од обале и да коче вуку мреже на даљини од обале коју прописује закон”.

Пржица је скренуо пажњу и на вишегодишњи сезонски проблем у Бару - да туристи, не могу да добију дозволе јер су подијељене већ почетком године. Да би се избјегла јурњава рибарске инспекције за туристима - риболовцима, Пржица предлаже да се размисли о штампању и издавању сезонских дозвола.

“Потребно је повећати број рибарских инспектора, јер је један недовољан за Бар, а камоли за цијело приморје. Потребна нам је и телефонска линија на коју можемо одмах и директно пријавит криволовце, јер више види један спортски риболовац који је сваки дан на терену, него пет инспектора који сједе у канцеларијама”. Интересује нас и наш статус на Скадарском језеру, односно у националном парку, као и порибљавање Рикавца и Жељезнице јегуљом и мреном”.

Извор: Вијести

Коментари
Desko
Desko: Dje pecate i cime aman za aman ?
19.01.2018 02:17
Komso
Komso: Ooooo, vidji Branka, postao javna licnost. A hoce li Caki Lekic upecati cenzus ???
19.01.2018 09:24
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Издавач:
Српска народна читаоница - Бар