Ћирилица Latinica
10.05.2018.
Друштво

Пријем за Чакаловиће пред одлазак у Белгију

Аутор: Редакција 1 Оставите коментар

Предсједник СО Бар Радомир Новаковић организовао је јутрос пријем за Марка и Марију Чакаловић који одлазе на умјетничку резиденцију ГЛО АРТ, у Ланакену (Белгија).

Пожељевши им успјех Новаковић је рекао да они нису само представници Бара на овој умјетничкој резиденцији већ да представљају Црну Гору. Како је казао, сваки одлазак ван Бара и Црне Горе неког од наших умјетника, било сликара, скулптора, редитеља, директно доприноси препознатљивости нашег града.

С друге стране, истакао је он, боља препознатљивост доприноси сигурно и бољој туристичкој понуди.

По ријечима Маје Чакаловић, резиденцијални програми један су од модела мобилности умјетника који на простору Европе последњих година постаје све доминантнији.

Њој је ово  други одлазак у Белгију, гдје је позвана да реализује свој пројекат.

"Важности резиденцијалних програма прелази оквире инстантних резултата, а процјена успјешности тражи сасвим друкчију врсту евалуације, која се не може мјерити изложбом, представом или сличним производом" - рекао је Марко Чакалавић коме је ово већ четврта посјета овој умјетничкој резиденцији.

Тренутно се у колекцији ГЛО АРТ налази чак десет Маркових дјела. 

Предсједник СО Новаковић је истакао да општина на жалост још увијек нема списак свих умјетника са своје територије и да се то мора завршити у најкраћем року.

"Када будемо имали списак, можемо и да говоримо о реалној и сталној помоћи општине нашим умјетницима" - казао је шеф барског парламента.

Пожељевши умјетницима срећан пут Новаковић им је уручио монографију Бара, са молбом да исту понесу ГЛО АРТ, гдје ће остати као успомена" - стоји у саопштењу из кабинета Радомира Новаковића.

Коментари
MUNDO
MUNDO: Kojeg kabineta, ko mu je u sastavu kabineta kad id SD ne dmije zucnut, sekretaricu nije smio da zaposli od SD
12.05.2018 14:35
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Издавач:
Српска народна читаоница - Бар