Ћирилица Latinica
16.08.2021.
Друштво

Пријем код предсједнице СО за фолклораше

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Предсједница Скупштине општине Бар мр Милена Божовић уприличила је пријем поводом Dјечјег Кампа и фестивала фолклора земаља региона који се одржава у Бару. Пријему су присуствовали секретарка СО Бар - мр Александра Грабеж и секретарка Секретаријата за културу, спорт и младе Општине Бар - мр Ирина Дабовић.

Предсједница СО Бар је нагласила задовољство што су организатори Кампа, Удружење „Луча“ и Удружење фолклорних ансамбала Црне Горе одабрали Бар, као мјесто које је отворено ка манифестацијама које промовишу културу, традицију и едукацију младих. Изразила је наду да ће сви учесници дјечијег Кампа и фестивала фолклора из града под Румијом понијети најљепше успомене и враћати се по нове, из године у годину.

Секретарка Секретаријата за културу, спорт и младе општине Бар мр Ирина Дабовић је истакла да је фолклор дио нематеријалног културног наслеђа које је препознато као инструмент културног идентитета. Нагласила је значај очувања нашег заједничког наслеђа и промоције културне разноликости у приближавању заједница и побољшању дијалога између различитих култура.

Предсједница СО Бар је такође, на Љетној позорници Дома културе, свечано отворила завршни концерт на којем су се пјесмама и играма земаља региона представили учесници дјечијег Кампа и фестивала фолклора.
Организатори и учесници Кампа изразили су велику захвалност предсједници СО Бар на пријему и исказаној подршци за одржавање ове веома значајне манифестације.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
17.09.2021.
23
Црногорци
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar