Ћирилица Latinica
24.03.2020.
Друштво

Прије 21 годину Ђукановић је издао Црну Гору њеном џелату НАТО-у, као што је издаје и данас!

Аутор: Редакција 11 Оставите коментар

На данашњи дан започета је прије 21 годину злочиначка агресија НАТО пакта над Црном Гором и Србијом односно тадашњом СР Југославијом.

Бомбардовање је трајало читавих 78 дана и за то вријеме је убијено између 1 500 и 2 000 цивила, погинуло је 1 002 војника, док је око 6 000 људи рањено. На Југославију је испаљено преко 50 000 пројектила у скоро 59 000 налета НАТО авиона. Бачено је преко 25 000 тона експлозива, срушено 60 мостова, уништено 300 фабрика, оштећено 190 школа и 20 болница…

Ипак, од свих губитака и материјалних разарања која се мјере милијардама, највећи губитак за српски народ било је убиство 79 дјеце.

Тренутак је да се присјетимо да је црногорски предсједник Мило Ђукановић тада стао на страну злогласног НАТО пакта, који је немилице убијао његов народ, од Суботице, преко Пећи и Ђаковице, до Даниловграда и дјеце и недужних цивила на  Мурини.

Моменат је и да се присјетимо да је агресија услиједила након доказано измишљеног и чак невјешто монтираног маскара над Албанцима у селу Рачак на Косову и Метохији. 

У Црној Гори овај датум, ако изузмемо Српску православну цркву, српске родољубиве организације, политичке партије и медије, углавном се прећуткује.

Ђукановић и његов режим данас су још снажније на страни непријатеља и џелата Црне Горе, поданички опредијељени да буду слуге НАТО савеза, под чије окриље су угурали своју приватну државу, супротно већинској вољи народа, који, како се и очекивало, није ни консултован о томе.

"Барски портал" се сјећањем на почетак агресије придружује тим субјектима којима је стало до истинске Црне Горе, њене суштине, традиције, али и до њене будућности, што је најважније.

Када је у питању Србија, овим поводом данас је говорио њен предсједник Александар Вучић.

„Данас се навршава 21 година од почетка НАТО агресије на нашу земљу. Грађани Србије никада неће заборавити злочин који је над нама починила коалиција 19 најмоћнијих земаља света, као ни хиљаде људи који су у тој агресији побијени, а били су криви само зато што су Срби или грађани Србије“, навео је Вучић.

Били смо криви, истакао је, јер су велике западне силе желеле наставак комадања српске територије а Србија и њени грађани били су само једна успутна, или како су говорили, колатерална штета.

„За нас у Србији, мала Милица из Батајнице и мала Сања из Варварина, сва друга деца, наши војници и полицајци, сви они заједно су наша бол, наша трагедија и подсјећање на стравични злочин који не смемо да заборавимо“, рекао је он.

Тукли су, истиче, и убијали Србију да би јој отели Косово и мислили су да су свој посао заувијек завршили 2008. године.

„Били су физички много јачи 1999, а Србија и политички ужасно слаба до 2008. године. После свега и после много тешких година, успјели смо економски да се опоравимо, обновимо и подигнемо слободарски дух нашег народа као што се птица феникс дизала из пепела и вратили смо Косово као тему на међународну позорницу“, навео је Вучић и додао:

Борићемо се за наш народ, наше људе, али и Србију на Косову и Метохији.

И, данас, 21 годину касније, наводи он, знамо колико су страшан злочин починили над нама, али смо научили много и из сопствених грешака, неодговорног политичког дјеловања и јуначења без покрића.

„Прошлост је важна, не смемо је заборавити, али је будућност најважнија.

„Истовремено данашњи дан је прилика да се захвалимо свим нашим пријатељима у свијету који су се супротставили агресији над нашом земљом и који су у тешким тренуцима били на страни правде. Посебно, наша је обавеза да одамо почаст свим српским јунацима који су положили своје животе на олтар отаџбине. Ни наше пилоте који су се супротставили многоструко моћнијем непријатељу, ни хероје са Кошара, ни нашу побијену дјецу, никада не смијемо да заборавимо. Због нас и наше будућности мораћемо да пронађемо снагу да праштамо онима који су тај стравичан злочин над нашом земљом починили“, рекао је он.

Нека вјечно живи поносна и слободарска Србија, закључио је Вучић.

Коментари
Rajko
Rajko: Kakvo uspoređivanje sa Srbijom. Srbi neka u]živaju u Srbiji mi u našoj CG. Milo, najmoćnija politička figura u istoriji CG
24.03.2020 17:39
Ilhan
Ilhan: Đukanović je šampion u kontinuitetu izdaja. Izdao je prvo sebe, pa svoje političke tvorce i očeve Miloševića i Bulatovića, živeći sa kompleksom najgoreg studenta u istoriji crnogorskog Univerziteta svakakvim gadlucima se bavio samo da skreće pažnju sa sebe obilježenog. Ima samo Blaža i privatnu "državu" Crnu Goru koju velika većina građana ne smatra državom u pravom smislu jer ovdje institucije ne postoje, sudstvo je privatno, obrazovanje za novac, privatni fakulteti Milovi u svakom selu, narod se ciljano zatuca tj zaglupljuje. Milentije je zapalio Dubrovnik, Cavtat itd zajedno sa majorom Katnićem, zločincem. Angažovano učestvovao u zločinu u Srebrenici, sa svojim dobrovoljcima, a direktno je slao gorivo iz CG za Vojsku RS i Mladića u Srebrenicu ali i na druga stratišta. Koliko je opljačkao blaga u BiH i Hrvatskoj je posebna priča. Bukovicu mu nijedan časni musliman nije oprostio. Kad je vidio da će pasti u zatvor zbog zločina i izdaje 1999.se priklanja svojim gazdama iz Nato saveza a taj savez se naročito dokazao kao zločinački prema muslimanima u čitavom svijetu. Našla vreća zakrpu. Zato traje ovoliko. Ali i Nato(čitaj Amerika) završava sa špijunima svojim na poznate načine, tako da će ga pustiti niz vodu. Milo znojavi tebi veće kazne ne treba od samoga sebe. Lažeš do podne sebe, Blaža i Lidiju a onda cijelu Crnu Goru. Sreća pa je malena i znamo koja si marka, jadove jadni!
24.03.2020 17:52
Вито
Вито: Реално, Милу је тешко по коме имало и да дође да буде човјек. Чувени Четник Блажо Ђукановић нема везе са њим, није му ни ђед ни стриц како се то често незналачки у медијима може прочитати. Нијесу ни рођаци. Мило јесте издајник и фуњара. Тачка !
24.03.2020 18:16
SADO
SADO: ne izlazim na izbore a ako bi morao glasao bi protiv Mila jer je zločinac
24.03.2020 18:44
Za sada
Za sada: Ne vidjeh ga nidje u"Hag"medju one druge "zlocince!!! A tvoj" glas"okaci"🐈o rep i tako je "nebitan" 👌👌👌👌👌👋👋
24.03.2020 18:53
Aleksa
Aleksa: Milo je napistajuci projekat velike Srbije napravio veliki i pametan strateski zaokret sto ga cini velikim politicarem jer je taj projekat najvece zlo balkansko vec vjekovima.
24.03.2020 19:26
rolls royce
rolls royce: Hmm, najveći gubitak za srpski narod je ubistvo 79 djece.Djeca su poginula u bombardiranju o nekoj djeci pjevaju guslari, a koliko je djece pobijeno od strane srba od 91 do 95 u Hrvatskoj i Bosni, te kasnije na Kosovu?
24.03.2020 20:37
Srpski Bar
Srpski Bar: U istoriji CG se nije radjalo vece smece u nistarija od ovog nesrecnika koji je obican sluga i marioneta onih koji su ga ucjenili i koji ce ga na kraju sutnuti ko posljednje g.... sto on i jeste
25.03.2020 12:47
Realno
Realno: Miljo je najveca sramota u istoriji CG jer je izdao sve ono za sto su kroz istoriju ginuli nasi preci....i ko moze da mu se divi samo budala bez casti i obraza
25.03.2020 12:53
Доктор хронологије
Доктор хронологије: Ти знаш шта је било?Србија није ишла у освајању туђих држава,само је бранила своју државу и народ.Она сама међу најмоћнијом фукаром.Слава свим жртвама Србије и ЦГ.Сатане ће себе поубијати.Живио небески народ
25.03.2020 13:20
boki
boki: DOK MORACA VODA TECE UMIRATI MILO NECE U..... IZDAJNICI AJ TE KOD VUCIVA SA VOJVODOM G.... OD G.....
31.03.2020 13:38
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar