Ћирилица Latinica
27.11.2019.
Друштво

Промоција предузетништва: Бесповратна средства до 13.500 евра за најбоље бизнис планове

Аутор: Редакција 1 Оставите коментар

Данас се у Општини Бар одржава Инфо дан у вези са објављеним позивима за подршку предузетништву. Сви заинтересовани имају прилику да у малој сали, до 15 сати, од службеника Секретаријата за привреду добију информације о свим питањима од значаја за учешће у програмима подршке предузетништву,по којима ће се вршити расподјела бесповратних средства у износу од 13.500,00€,односно 10.500,00€ по одобреном бизнис плану.

Из Општине су подсјетили да су дана 13.11.2019.године објавила Јавни позив за учешће у Програму подстицања развоја предузетништва кроз финансијску подршку,а два дана касније Јавни конкурс за расподјелу средстава за подршку женском предузетништву. Оба позива,као и пријавни обрасци могу се преузети са сајта Општине Бар www.bar.me

Такође, Општина је позвала заинтересоване да дана 29.11.2019. године у 18 сати у Дворцу краља Николе, присуствују промоцији ових програма кроз тематски скуп “ Предузетништво као парадигма друштвеног развоја”, који ће отворити предсједник Општине Бар Душан Раичевић.

Том приликом детаље објављеног позива и конкурса представиће Сања Митровић, секретар Секретаријата за привреду у Општини Бар, док ће директорица Бизнис старт-уп центра, Ивана Томашевић, изнијети запажања о спроведеном првом кругу обуке за израду бизнис плана и најавити следећи који се одржати у периоду од 02. до 06. децембра.

У име УНДП-а, под чијим окриљем се спроводи пројекат „Подршка антидискриминационим и политикама родне равноправности“, а као дио тога и програм “Женска политичка мрежа”, обратиће се Каћа Ђуричковић, координаторка програма за родну равноправност.

Присутне ће,у име “Женске политичке мреже”, организације која је иницирала увођење посебне буџетске линије за подршку женском предузетништву на локалном нивоу, поздравити Маја Ћатовић и Снежана Јоница.

Други дио промоције је предвиђен за мотивационе говоре, интеракцију са публиком, као и индивидуалне консултације у вези пријављивања за учешће у програмима подршке.

Успјешну предузетничку причу ће представити Милош Милошевић, директор агенције “Флека”, док ће Данка Ћетковић, НЛП тренер, подстаћи присутне да размишљају у правцу откривања нових тржишних могућности.

Пројект менаџер УНДП-а, Борко Вуликић, упознаће присутне са пројектима успостављања „Еко фонда“ и развоја бизнис инкубатора за “зелене” бизнисе.

Коментари
Sanja
Sanja: 😂😂😂😂
04.12.2019 10:30
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar