Ћирилица Latinica
13.07.2018.
Друштво

Профит Луке Бар 600 милиона евра за пола године

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Због интензивнијих радова на аутопуту Бар Бољаре повећан је претовар цемента у односу на претходну годину за 67 одсто или 66.812 тона. Повећана производња у КАП-у утицала је на већи претовар глинице за 8.256 тона. Повећање код претовара јаловине је 4.812 тона, а код старог жељеза 633 тоне, рекао је извршни директор Луке Бар Зарија Франовић у интервјуу Побједи.

Од ове године у АД Лука Бар, истакао је, врши се претовар лужине, а поново се почело са претоваром петролкокса. Међу течним теретима већи претовар имају авио гориво за 41 одсто или 5.941 тону и дизел еко за шест одсто или 3.864 тона.

“У току је израда финансијских извјештаја за првих шест мјесеци 2018. и очекивани резултат је добит од преко 600 хиљада евра”, рекао је Франовић.

Лука Бар планира и проширење капацитета.

“У складу са принципима развоја лука, након оптимизације степена искоришћености постојећих капацитета, неопходно је приступити њиховом проширењу. У том смислу је разрађен план инвестирања у лучку инфраструктуру, супраструктуру и покретну механизацију са циљем интензивирања робних токова ка и од Луке Бар. Прва фаза плана подразумијева улагања од цца 10 милиона евра, а процедуре реализације појединачних инвестиција ће се иницирати у моменту када детаљне анализе потврде оправданост улагања са свих значајних аспеката”, казао је он.

Лука Бар се вратила на тржиште Војводине.

“Веома сам задовољан што ће се жито вратити у Луку Бар, након вишегодишње паузе. Имамо капацитете да одговоримо потребама тог посла, наш силос за житарице је у одличном стању, што је закључила и техничка екипа наших пословних партнера из Србије приликом посјете ЛБ. Након неколико ситних интервенција на траци силоса, спремни смо да примимо прве количине житарица”, закључио је Франовић.

Извор: ЦДМ

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar