Ћирилица Latinica
03.06.2018.
Друштво

Путарина на будућем аутопуту Бар - Бољаре коштаће око 5 евра

Аутор: Редакција 3 Оставите коментар

Путарина на приоритетној дионици ауто-пута Бар-Бољаре би се, према прелиминарним процјенама, требало да креће од осам до 12 центи по километру, у зависности од типа возила, пишу Викенд Новине, позивајући се на информације из  Министарства саобраћаја и поморства.

У ресору Османа Нурковића, веле,  још нијесу одлучили ко ће управљати дионицом Смоковац-Увач-Матешево, као ни колико ће износити тачна висина путарине. Дужина приоритетне дионице је 41 километар, па прелиминарне процјене показују да би вожњу од Подгорице до Колашина путници могли плаћати од 3,28 до 4,92 евра у једном правцу.

“Одлука о томе ко ће управљати приоритетном дионицом ауто-пута, као и о другим повезаним питањима у вези са управљањем, укључујући висину путарине, тек треба да буде донешена.

Уважаваће се европска искуства, стандарди и препоруке, а прелиминарна процјена висине путарина је показала да би она требало да буде у распону од 0,08 до 0,12 евра по километру, зависно од типа возила”, казали су у Министарству саобраћаја.

На питање о динамици радова на ауто-путу и могућим кашњењима, у Министарству су казали да се не може говорити издвојено о роковима реализације појединих објеката и дјелова, јер је приоритетна дионица дефинисана као једна грађевинска и функционална цјелина.

“Уговором дефинисани рок реализације односи се на читаву дионицу, а не на поједине објекте. Уколико и буде продужење рока реализације, што није неуобичајена појава за пројекте ове врсте и вриједности, то свакако неће бити на уштрб квалитета, безбједности и дуготрајности радова”, истакли су у Министарству.

Уговором је предвиђено да изградња приоритетне дионице ауто-пута буде завршена до маја идуће године. У случају непоштовања рокова предвиђене су казне и до 40 милиона евра, које би платио извођач радова кинески ЦРБЦ.

Од укупно 16 тунела на приоритетној дионици, радови се тренутно изводе на 15. Завршено је више од 86 одсто ископа и примарне подграде, као и 28 одсто секундарне облоге у тунелима.

Пробијено је девет тунела, а гради се 18 од 19 мостова.

Од почетка године ЦРБЦ-у је укупно исплаћено 59,18 милиона евра за радове обављене од децембра до краја априла. Подаци о исплати говоре да је најмањи интензитет радова забиљежен у децембру, када је Кинезима исплаћено 5,48 милиона еура, и у марту, када им је исплаћено 7,96 милиона.

“Поред исплаћеног износа, изведени су радови у вриједности од неколико десетина милиона евра за које још није комплетирана документација у складу са дефинисаном методологијом мјерења елемената за плаћање, па тименијесу ни створени предуслови за плаћ а н ј еових радова”, додали су у Министарству.

Коментаришући наставак изградње ауто-пута Бар-Бољаре, у овом Владином ресору су казали да су тек на почетку сагледавања модела реализације преосталих дионица, али да имају најаве одређеног броја реномираних европских компанија о скором достављању писма интересовања.

На питање докле се стигло са израдом главног пројекти та за петљу на Смоковцу, чија је предаја била најављена до краја марта, у Министарству су казали да је он у завршној фази.

“Пројекат петље Смоковац, који је рађен у складу са важећом просторно-планском и техничком документацијом, у завршној је фази након чије позитивне ревизије се може приступити даљим активностима реализације у складу са релевантним прописима и уговорним процедурама”, навели су у Министарству.

Петља ће се пројектовати фазно, а у првој фази није предвиђена изградња читаве петље Смоковац већ само прикључка на приоритетну дионицу.

Црна Гора је једина балканска држава која нема ауто-пут. 

Планирана градња укупно 42 тунела и 92 моста и вијадукта. Приоритетна дионица Смоковац-Увач-Матешево, аутопута Бар-Бољаре, дуга је 41 километар и са 63 метра надморске висине код Смоковца аутопут у Матешеву долази на преко 1100 метара.

Мост Морачица биће један од најзахтјевнијих објеката на траси аутопута Бар - Бољаре.

Дужина ће му бити 1км а мост ће носити стубови висине и до 180м. Просјечни дневни, односно годишњи саобраћај на постојећим путевима од Бара до границе са Србијом на појединим дионицама креће се од 5,1 до 8,3 хиљаде возила са израженим сезонским годишњим интензитетом који достиже и до 20 хиљада возила.

 

Коментари
Br
Br: Mozda 5 a mozda i 25 :)
06.06.2018 00:53
vlado gibaca
vlado gibaca: Pozdrav iz Zapadne Evrope i podrska na ovom velikom projektu. DAli neko ima informaciju koliko km je vec gotovo odnosno uradjeno do kraja i ka da se stvarno ocekuje realizacija i zavrsetak ukupne trase BAr - Boljare ? To nigdje ne mogu da procitam niti da vidim uvecanu dionicu na Google Karti niti u Lokalnim Novinama. Hvala na Informaciji Wien, 23.07.2018
23.07.2018 16:18
занимљивост
занимљивост: Како ће се борити против поледице на таквим мостовима с обзиром на њихову висину и изложеност ветру?
23.10.2018 20:51
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Издавач:
Српска народна читаоница - Бар