Ћирилица Latinica
18.04.2018.
Друштво

Радницима Луке Бар исплаћују 2,3 милиона евра

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Управа Луке Бар и синдикат тог предузећа потписали су споразум по којем ће радницима бити исплаћено 2,3 милиона евра.

Радницима Луке Бар исплаћују 2,3 милиона евра.
Тај новац ће бити исплаћен за нето зараде радника којима су исплаћиване умањиване плате у периоду од шест и по година. За бруто зараде ће морати да додају још милион и по, па ће укупан износ који ће се исплатити радницима бити 3,8 милиона евра.

Извршни директор Луке Бар Зарија Франовић потврдио је „Дану” да је споразум потписан и орочен на 30. јун, односно да ће до тога датума радницима бити исплаћен новац.

"То је најбоља опција и за раднике и за фирму. Овај дуг према радницима је настао прије нашег доласка и драго нам је што смо постигли споразум и што ћемо ријешити овај проблем. Новац ће бити исплаћен за око 80 одсто радника Луке Бар", казао је Франовић.

Дио радника Луке већ је тужио управу и добио спорове. Да су сви радници тужили управу постојала би могућност да Лука мора да плати преко десет милиона еура.

Франовић је казао да Лука има средства да измири дуг према радницима на основу споразума, те да се неће задуживати. "Имамо и милион у претплати по основу пореских обавеза, тако да ћемо наћи најбоље рјешење како да уплатимо 3,8 милиона", казао је Франовић.

Преговори са Синдикатом, на чијем челу је Саво Никотић, дуго трају и било је више опција како да се нађе рјешење и измири дуг.

На крају, после више мјесеци преговора, постигнут је договор. Синдикати су тражили да споразуми имају снагу извршне пресуде и да се овјере код нотара.

Извор:Мондо

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Издавач:
Српска народна читаоница - Бар