Ћирилица Latinica
01.03.2021.
Друштво

Разријешени досадашњи и именовани нови помоћници директора Управе полиције

Аутор: Редакција 2 Оставите коментар

Како је и било најављено, помоћници директора Управе полиције Зоран Лазовић, Енис Баковић, Дејан Ђуровић, Веско Дамјановић, Драган Благојевић, Драго Спичановић и Зоран Томчић смијењени су вечерас са функција.

Зоран Брђанин који руководи однедавно Управом полиције,  је већ првог дана када је преузео дужност понудио је помоћницима да сами поднесу оставке, што су они одбили.

Након разрјешења досадашњих помоћника директора Управе полиције, Влада је вечерас именовала нове.

Најзначајнији, Сектор за борбу против организованог криминала повјерен је Дејану Кнежевићу.

Сектором Специјалне полиције руководиће Милош Ракоњац, који је до сада био у Противтерористичкој јединици.

Досадашњи помоћник саобраћајне полиције Драган Кликовац именован је за вршиоца дужности помоћника у Сектору граничне полиције, а Сектор за сузбијање прања новца и финансирање тероризма повјерен је Саши Машковићу.

Машковић је до сада био у Специјалном полицијском одјељењу.

В.Д. директора Управе полиције Зоран Брђанин, обављаће и функцију помоћника за Сектор опште надлежности.

Они ће за почетак обављати функцију вршиоца дужности.

Дејан Кнежевић је дугогодишњи службеник и функционер Управе полиције који је до сада руководио Одсјеком за борбу против кријумчарења дрога.

Кнежевић је у том Одсјеку постигао значајне резултате у борби против наркотика.

Резултате Одсјека којим је руководио препознали су и Европска комисија, али и Стејт департмент у својим извјештајима, као и партнерске службе црногорске полиције. Био је и један од најозбиљнијих кандидата за шефа Специјалног полицијског тима, које је на крају припало Драгану Радоњићу.

Због професионалног ангажмана, средином априла 2016. године, запаљен је службени “опел астра” који је Кнежевић користио.

Лидер Демократског фронта Андрија Мандић затражио је прије два дана да Брђанин процесуира досадашње помоћнике директора УП за које постоје индиције да су се бавили криминалом.

Коментари
Milogorci = ravnogorci MUCAK
Milogorci = ravnogorci MUCAK: Na zalost imali smo velika pozitivna ocekivanja od nove vlade kad ono corak sve je ostalo isto samo umjesto DPSa dosli su litijasi, apostoli jedina im je preporuka sto rade po diktatu crkve i preporukama iz,, bratske srbije,,. Pricahu nece biti revansizma postovace se znanje sve ce biti transparentno medjutim od toga nema nista za sad smijenise sve dosadasnje direktore doktore itd ali da vidimo sta ce da radi ta ekspertska vlada kad ne budu imali koga da mijenjaju nego da rade mada sva prilika nece oni jos dugo tesko mogu da kontrolisu ovog sarlatana od premijera koji mijenja mislenje 3 puta na dan. Trazili ste gledajte,, oj narode stoko moja,, Kralj Nikola.
02.03.2021 08:53
Miloš
Miloš: Đe će sad Spičo, kako će sad da švercuju cigare on i Đoko... Ko će plaćat ovoliko crnaca...
02.03.2021 10:40
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar