Ћирилица Latinica
24.10.2018.
Друштво

Раичевић: Не утичемо на одборнике у вези са локацијом за градњу вртића

Аутор: Редакција 4 Оставите коментар

Поводом појединих навода из саопштења од стране представника подносилаца Грађанске иницијативе за обустављање радова на изградњи вртића и организовање нове јавне расправе у циљу проналажења адекватног рјешења за локацију овог објекта, упућеног медијима, а тиче се јучерашњег састанка, данас је реаговао кабинет Душана Раичевића, барског градоначелника.


У саопштењу се наводи да је јучерашњи састанак са представницима подносиоца Грађанске иницијативе, поред информације да је Иницијатива прихваћена и да ће се о њој, односно о овој теми водити расправа тамо гдје то и припада, а то је пред представницима свих грађана, на сједници Скупштине општине Бар, био и прилика да се подносиоци Иницијативе упознају са чињеницама по питању доношења овог планског документа, којим је планирана изградња вртића на овој локацији.

Такође, наводе из Раичевићевог кабинета, ни у једном моменту није била исказана намјера да се на било који начин утиче на одборнике у погледу одлучивања по наведеној Иницијативи.

"Напротив, разматрањем овог питања на највишем органу, Скупштини општине, представничком дому свих наших грађана, стварају се услови да се чују различита мишљења, суоче ставови и донесу одговарајући закључци, вјерујемо у обостраном интересу, каже се у саопштењу и додаје:

Овом приликом подсјећамо на сљедеће чињенице:- Планским документом из 1993. године, планира се изградња комбиноване дјечје установе са четири јединице дјечјег вртића и двије јединице дјечјих јаслица са пратећим просторима.

Површина приземља је 1000 м2, БГП 1 200 м2 и спратности П-П+Г- Планским документом из 2005. године,  планира се изградња комбиноване дјечије установе са четири јединице дјечијег вртића и двије јединице дјечијих јаслица са пратећим просторима.Површина приземља је 1000 м2, БГП 1 200 м2 и спратности П-П+Г

Подвлачи се, да је, имајући у виду да се Бар развија, потребан не један него и више вртића , "и то ћемо као један од приоритета имати у будућности".

"Исто тако, по питању озелењавања нашег града кренули смо у правцу хортикултурног уређења и намјера нам је да у Бару буде што више квалитетних зелених површина" - закључује се из кабинета градоначелника.

 

Коментари
Remix
Remix: Ne slusaj Mica , Dule. zavrsi ovo na radost i korist grada i gradjana kako se trazi kolektivno, 90 % je za novu lokaciju.
24.10.2018 17:17
Ne damo čemprese
Ne damo čemprese: Mislim da su vec odlucili.Ali i gradjani su odlucili da im ne dozvole i bice spremni. Najzanimljivije su mi one sadnice 1500 vele a oko onog arhitektonskog rugla nema dje toliko ljubičica da se posadi.Dajte ljudi da nadjemo neki kompromis.Ako nesto radite za dobro gradjana a oni se u ovolikom broju pobune onda setreba zapitati da li je to stvarno u njihovu korist.Dobra volja resava sve!
24.10.2018 21:12
Marko
Marko: Cakan je rekao da treba kompromis ili ti dogovor. Sjednica je zakazana pa ce se valjda dogovoriti ako se ne dogovore makar ce se cuti argumenti....Za i protiv..
24.10.2018 22:49
Rmx
Rmx : Imate prostor bliže školi koji je prazan
25.10.2018 11:06
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar