Ћирилица Latinica
03.10.2018.
Друштво

Раичевић прихватио да Бар буде домаћин Дана дијаспоре 2019.

Аутор: Редакција 1 Оставите коментар

У посјети Општини Бар данас је боравио директор Управе за дијаспору мр Предраг Митровић, са сарадницима гдје је разговарао са предсједником Општине Душаном Раичевићем.

Састанку су присуствовали и помоћник директора мр Иван Јововић, шефица Одсјека за статусно правна питања, финансије и исељеничке исправе Елвира Бектеши и II. секретарка у Одсјеку за идентитетска питања и културно-просвјетну сарадњу Милица Радојичић.

Како се наводи у саопштењу из кабинета барског градоначелника, на почетку састанка Раичевић је пожелио добродошлицу гостима наглашавајући да га посебно радује овај контакт, с обзиром на велики број исељеника из овог града који данас живе и раде широм свијета, али и даље остају везани за свој завичај и активно учествују у његовом животу и развоју.

Митровић је честитајући на недавном именовању предсједнику Раичевићу, изразио наду да ће Управа, као и до сада, наставити изузетно добру сарадњу са Општином Бар по питањима од интереса за наше исељенике.

Управо цијенећи број и допринос наших исељеника који потичу из Бара и околине, он је изразио намјеру и жељу Управе за дијаспору да наредну манифестацију „Дани дијаспоре – исељеника“ организује баш у Бару, у сарадњи са Општином.

Како се ова манифестација везује за љетњи период, када и највећи број дијаспоре борави у Црној Гори, као и за сједницу Савјета за сарадњу са дијаспором – исељеницима, која ће наредне године бити конститутивна, а одржаће се 26. јула 2019. године у Подгорици, Митровић је предложио да централна манифестација „Дани дијаспоре – исељеника“ буде одржана 29. јула 2019. године у Бару.

Раичевић је са задовољством прихватио ову иницијативу, истичући да је природно да се Бар након двије одржане манифестације на сјеверу Црне Горе, намеће као најбоље могуће рјешење. Нагласио је да Управа, у организацији ове манифестације, може очекивати пуну подршку локалних власти и њега лично.

У даљем току састанка разговарано је о појединим питањима од интереса за исељенике, нарочито везано за подручје Мркојевића и Старог Бара, у чијем рјешавању локална власт може дати свој допринос.

Раичевић је напоменуо да је дијаспора из Бара и до сада активно учествовала у рјешавању појединих, чак и крупнијих, инфраструктурних пројеката од интереса за општину и њене грађане, те да стога градска управа осјећа дужност и обавезу да изађе у сусрет и овим захтјевима.

Договорен је наставак комуникације и сарадње у циљу што квалитетније припреме програма предстојеће манифестације.

Коментари
ZOTA
ZOTA : Zamislite Zoran Radojičić kum Brana magle i vjetroelektrane, je cerk tatin sin, zaposlio u upravi za dijasporu. Top
03.10.2018 23:39
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar