Ћирилица Latinica
06.06.2020.
Друштво

Раичевић: Ђукановић је криминалац глобалног значаја

Аутор: Редакција 10 Оставите коментар

Након три деценије бављења криминалом, водећи политику, Ђукановић је развио изванредну мрежу која покрива сјеверну и јужну хемисферу, од Москве, преко Брисела, Лондона, Вашингтона, Њујорка, Емирата, па назад преко Тел Авива и Београда. Oпозиција у Црној Гори након последњих пораза које је претрпио Ђукановић последњих дана, надам се да схвата колико је важан заједнички наступ и пред међународном заједницом и на наредним изборима, поручио је у интервјуу за недјељеник "Печат" главни и одговорни уредник портала ИН4С

**********************************

 

Упозорили сте јавност да је у току процес уклањања професионалних припадника Војске Црне Горе српске националности? Чега се режим плаши?

Г.Р: Експоненти политике званичне Црне Горе фалсификујући историју, изврћући свима познате чињенице, изругујући се традицији, нападајући Цркву, протјерујући Његоша из школских програма па надаље покушавају на силу и што брже промијенити цивилизацијски круг којем припадамо, и у потпуности „анестезирати“ народ, како би што мирније заборавио „партнерске“ бомбе и жртве, и беспоговорно прихватио сва режимска лутања. Ништа другачије није ни у Војсци Црне Горе, нарочито од доласка Предрага Бошковића на чело тог ресора. Срби и Руси су, и званично, „аванзовали“ у једине непријатеље, док су сви остали, па чак и они који отворено исказују територијалне претензија према Црној Гори – постали осведочени пријатељи.

У том контексту не чуде ни најновија дешавања и отпуштање војника српске националности. Министар Бошковић се плаши људи који баштине свијетле традиције српског оружја и који су спремни да „бране себе од других али и друге од себе“. Војсци данашње Црне Горе далеко су потребнији „витезови“ који ће прославити прогон српског народа током „Бљеска“ и „Олује“, слушати НАТО заповијести и, по угледу на полицајце, по потреби ударити и на Цркву.

Могуће да се убрзана хомогенизација у редовима Војске Црне Горе спроводи и у циљу отпуштања свих оних који би, вођени етичким принципима и вјерским увјерењима, могли да одбију евентуално наређење претпостављених да реагују против грађана – у случају поновног покретања свенародних литија, на примјер.

Хапшење владике Јоаникија показало се нимало мудрим потезом режима. Како га објашњавате?

Г.Р: Наш народ каже – „Пред зору је најцрње“. Тродеценијска диктатура Мила Ђукановића улази у своју терминалну фазу, па су његови, као и поступци његових саучесника, све мање смислени. Посљедњим поступцима дискредитовали су се чак и у очима њихових гласача, а не помажу ни све јасније и оштрије критике са релевантних међународних адреса.

Такође, не треба сметнути са ума ни чињеницу да је Ђукановић константно окружен гомилама ласкаваца, полтрона и активиста, да се обогатио преко сваке мјере, као и да га један дио данашње Црне Горе поистовјећује и са државом, али и са законом. Све то је допринијело да он изгуби везу са народом, сваку мјеру и осјећај за потребе других. Његов „десант“ на Цркву – вјернике, свештенике СПЦ, па и на владике, убједљиво говори у прилог овој тези. Управо овим потезом починио је политичко „самоубиство“. Литије су својеврстан „референдум“, на којем је актуелни предсједник Црне Горе „потучен до ногу“.

Да ли је дочек владике у манастирима и градовима широм Црне Горе показао да су промене у рукама народа, и да су оне неминовне?

Дочек владике Јоаникија у манастирима и градовима широм Црне Горе недвосмислено показује оно што чак и режимски „истраживачи“ јавног мнијења, већ деценијама, морају да признају – Цркви се највише вјерује. Хапшење владике и још осам свештеника, а затим и одређивање 72-часовног притвора изазвало је оправдани револт народа који је резултирао и протестима, од Будве до Берана. Полицијска репресија над вјерним народом који је захтијевао правду за своје свештенике, као и поступци тужилаштва остаће уписани у књигу бешчашћа, коју црногорски режим исписује преко три деценије. Ипак, народ је побиједио. Под притиском свакодневних протеста широм Црне Горе, и вјерника који су од девет часова, испред Основног суда у Никшићу, ишчекивали одлуку у вези са статусом владике и свештеника – режим је попустио! Ово је неизмјерно значајна побједа, која је показала снагу народа. Она би могла бити оно „зрно соли“ које је помињао цар Лазар, а којом бисмо могли „осолити“ све наше будуће побједе.

Три асоцијације на помен вашег имена су хапшења, привођења и претње смрћу. Недавно сте опет добили пријетеће поруке, које садржине? Како изгледа живот на првој линији борбе?

Мој новинарски ангажман у Ђукановићевој Црној Гори праћен је репресијом од стране полиције, хапшењима, пребијањем, радом тужилaштва које спроводи монтиране случајеве, срамним пресудама судова.

То је судбина Србина из Црне Горе који се не мири са неонацистичким системом који господари тим провизоријумом.

Последњи насртај десио се почетком ове године. Ухапшен сам, заједно са уредником портала „Борба“ Драженом Живковићем, због преношења вијести објављене у „Вечерњим новостима“. Чињеница је да је ИН4С објавио истину да се чула експлозија у вили „Горица“ и то тврдим и данас. Немогуће је побројати све пријетње које су упућене ИН4С-у, са разних адреса. Последња је стигла као „честитка“ за 21. мај – дан бруталне крађе народне воље и увода у стварање онога што Црна Гора данас јесте – приватна држава Мила Ђукановића. Једна од порука овако гласи: „Биће крви! Мислите да можете радити шта хоћете и колико хоћете без икаквих посљедица? Мислите да сте анонимни и да не знамо који сте? Знамо тачно и који сте и гдје живите и гдје вам раде најмилији! Има да вам побијемо све, цијеле породице да вам истражимо од дјеце у зипци па до најстаријега у фамилији. Коров се из корјена чупа. Бит ће крви!“

ИН4С свакодневно извјештава о репресији над Србима у Црној Гори. Да ли постоји идеја да проширите формат, можда на неки начин повежете српске тачке, Подгорицу, Београд, Бањ Луку, зашто не и Косовску Митровицу…?

Управо ће то бити потврда успјешности нашег рада и потврда оправданости постојања интегралистичке идеје коју гаји ИН4С и промовише пуних 12 година. Таква идеја постоји, и ми ћемо се свакако потрудити да је реализујемо, тим прије што је сматрамо неопходном и корисном у циљу што објективнијег информисања и заштите интереса српског народа у Црној Гори, а и шире. Свако зло није за зло, каже народна мудрост а потврђује се на примјеру ИН4С. Ако Бог да, ускоро креће са радом и београдска редакција ИН4С-а са квалитетном видео-продукцијом и низом занимљивих садржаја, која ће свакако унаприједити квалитет наше понуде и учинити нас видљивијим још већем броју људи. План је да до јесени будемо кадровски и технички спремни за реализацију пројекта ИН4С ТВ. Очекујемо да ћемо у перспективи, поред београдског, имати и ТВ студио у Бањалуци и Косовској Митровици, а за то нам су потребне и продукцијска и кадровска подршка. Уосталом, видјели смо да можемо. Портал ИН4С је био извор са кога су „пили“ Срби жељни правде, истине и свенародног сабирања, а са телевизијом то ће бити лакше, видјећемо.

Да ли је опозиција препознала значај овог тренутка и у којој мери показује спремност да превазиђе међусобне разлике и на предстојећим изборима наступи уједињено?

Дакле, након три деценије бављења криминалом, водећи политику, Ђукановић је развио изванредну мрежу која покрива сјеверну и јужну хемисферу, од Москве, преко Брисела, Лондона, Вашингтона, Њујорка, Емирата, па назад преко Тел Авива и Београда. Oпозиција у Црној Гори након последњих пораза које је претрпио Ђукановић последњих дана, надам се да схвата колико је важан заједнички наступ и пред међународном заједницом и на наредним изборима.

Само заједничким наступом, занемарујући поредак на заједничкој изборној листи и број мандата које ће добити у предизборној међусобној подјели, можемо бити сигурни да ћемо добити слободу. У противном добићемо агонију у продуженом трајању, криминалце који ће спроводити још четири године терора и опозицију која ће доживјети судбину да их народ с правом презире. Знајући опозиционе лидере сигуран сам да ће препознати моменат, оставити по страни личне антагонизме и ускостраначке циљеве и, за добро свих, стати у једну колону, која ће несумњиво донијети побједу разума и дуго чекану слободу над криминалним режимом.

Извор: "Печат"

Коментари
Indira
Indira: Đukanović je krvnik svih građana Crne Gore. Ubio nam je budućnost i našu i naše djece. Opstajao je na podjelama što i danas radi. Bio je najveći četnik, jurišlija na Hrvate i Muslimane, pa onda kupio za novac lažne predstavnike Muslimana i Hrvata i Crnogoraca-katolika, pa Albance, i onda postao anti Srbin, a privatno po žurkama se i dalje sprda na račun svih nas. Jedino ga pare zanimaju, i to je nepobitna istina. Opet će biti četnik ako to bude donosilo profit. Privatizovao je državu i kupio još malo vremena predavši je u vlasništvo mrznog NATO pakta koji je prijetnja miru u cijelom svijetu. Đe god je NATO je muka i stradanje, što znači da to čeka i Crnu Goru. Uništio je cijelu privredu, sve pokrao, a sad bi svetinje. Prvo srpske, pa ostale. Njuška lopovska kriminalna. Da nema toliko neljudi u Crnoj Gori koliko ga glasa ne bi ovo bilo ovako. Raičević iz ugla borca za prava svog naroda na sve ove kvalifikacije ima puno pravo. Opozicija ovoga puta mora zajedno, ali URa i slični njoj koji su protiv odbrane svetinja svih vjera nisu opozicija. Dzemal Perovic posebno nije opozicija vec covjek UDBE, on je tu da opoziciju prevede zednu preko vode kao Pajovic.
06.06.2020 01:04
Za pecat
Za pecat: Ovaj sto ovo pise on je idiot "lokalnog" znacaja😉😉😉🤐🤐🤐
06.06.2020 08:45
Gagi
Gagi: Gojko legenda. Pravo u centar. Bravo.
06.06.2020 09:13
KONVERTITI 🇷🇸🇭🇷🇷🇸🇭🇷
KONVERTITI 🇷🇸🇭🇷🇷🇸🇭🇷: Treba ovo izdrzati prvo pop Zekovic pa Ivek sutomorski i kao slag Gojko crmnicki sve srbin do srbina ali nakalemleni pa se nije primilo pa su sad u problemu srbi imaju takvih dosta pa im ne trebaju a ne trebaju ni CG i sad oni kukavci neznaju kud udaraju .
06.06.2020 10:40
Dzoni
Dzoni: Ejjj krvat ajd u krvatsku
12.06.2020 22:17
Za. Dzonija
Za. Dzonija: Dzoni ja sam ovde svoj na svome a inace mi 🇲🇪🇲🇪 mozemo da idemo i u Hrvatsku, Bosnu Kosovo za razliku od vas koji mozete do Surdulice Nisa Ravne gore jer ste svuda posijali sjeme zla a kaze se sto si posejao tako i to ces poznjeti.
14.06.2020 11:13
za Dzonija
za Dzonija: A da odes do Surdulicu,pa da ostanes tamo,prosto pitanje:"zasto ne idete gdje vam je good?"
14.06.2020 22:42
Dzoni
Dzoni: Ja sam ovde svoj na svome i boricu se protiv svakog ko hoce da mi uzme vjeru zemlju kucu a znamo svi ko otima i ko je okupirao kosovo i metohiju
20.06.2020 23:21
Suza za staru CG
Suza za staru CG: Bravo.Srbi samo traze jednakost zalosno.U Milovoj CG ako si Srbin nemas poslaDa bi ga dobio moras prvo zaokruziti da si za njega Uz potpis dobices koje kilo brasna ulja secera .Bijedno.ko im je dao pravo i moc da uzurpiraju sva prirodna bogastva u svoje licne interese. Jezim se kada ZAKUPCI Plaza kukaju nema Turizma.plaze su Narodne kao i sva prirodna bogastva Bogom data nasoj Lijepoj CG i njenom narodu da uzivaju.Vukovi su je Raskasapili Grcaju u sjaju Narod nema hljeba da jede. Nema osnovna ljudska prava ako se izjasnjava kao Srbin.Ako ne znamo ko su namocevi djedovi nasu slavnu istoriju ne treba da postoimo.U nadi Sveti Vasilije Ostroski da je Vaskrsnuo da spasi narod i CG od lopova i kriminalaca.NE DAMO SVETINJE I SVIJETLI OBRAZ
21.06.2020 02:11
za suzu za staruCg
za suzu za staruCg: Vjerujes li u to sto napisa,ne jer si zaduzen da ubacujes otrovne strelice,posto si bot tih koje napadas.Nije ti to fino.
21.06.2020 23:22
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar