Ћирилица Latinica
24.06.2020.
Друштво

Расуло система: Пребијају грађане, сузавцима засипају и дјецу, хапсе опозицију

Аутор: Редакција 2 Оставите коментар

У Црној Гори данас немиле сцене. Полиција брутално туче грађане у Будви без икаквог повода, ухапшени су и након неколико сати задржавања пуштени на слободу челни људи ове приморске општине, а нијесу поштеђена ни дјеца. Полиција је, наиме, засипајући десетинама сузаваца бројне Будване који се противе насилној промјени локалне власти, "димном завјесом" данас "почастила" и малољетне спортисте на тренигну у спортскох хали. Дјеца су, гушећи се, напустила дворану главом без обзира.  У међувремену, испред ЦБ Подгорица окупио се велики број грађана и опозиционих представника, који изражавају протест због режимске репресије у Будви, а полиција је ухапсила посланике ДФ-а Марину Јочић и Милуна Зоговића. Велики број грађана је и испред барске и никшићке полиције,  истим поводом. Скандира се "Мило, лопове" и "Устала је Црна Гора, светиња се бранит мора". Спонтано се народ окупља и у другим црногорским градовима. Како јављају агенције огроман број људи је и на улицама Берана...

Предсједник Општине Будва Марко Бато Царевић, председник Скупштине општине Крсто Радовић, те одборници ДФ-а Ђорђије Вујовић и Ђорђе Прибиловић, и одборник СНП-а Крсто Рађеновић пуштени су вечерас на слободу, након што их полиција ухапсила данас поподне.
Радовић је казао да су скоро шест сати провели у полицији.

"Апсолутно нема никаквих елемената кривичног дјела. Грађани су били овдје, ја са грађанима као легитимно изабрани председник Скупштине општине Будва. Премијер Марковић је данас рекао да је ово локални државни удар. Ту се слажемо, али удар од њега и његове терористичке организације која је извршила дестант на Будву, криминалаца којих је ова општина била пуна цијели дан, који нису дали одборницима да уђу, мени као предсједнику СО Будва, предсједнику Царевићу на своја радна мјеста", казао је Радовић истичући да је прекршен Устав.

Радовић је казао да је у Црној Гори расуло система, Устав не постоји, право не постоји.

"Грађани Будве су се окупили да искажу протест због прекрајања изборне воље и ово што је урађено у Будви су наредили Владимир Булатовић, Снежана Куч, Предраг Јелушић, Никола Ивановић и свих оних 17 одборника из ДПС и Црногорске. Они су непријатељи грађана Буде и кривци за ситуацију у Будви", казао је Радовић.

Међу приведенима су потпредсједник и одборник Демократа Драган Краповић, шеф Царевићевог кабинета Никола Јовановић и менаџер Општине, Мило Божовић. Полиција је ухапсила и боксера Николу Сјеклоћу.

Шокантне фотографије полицијског насиља

Коментари
XYZ
XYZ: ŠTO SE CEROVIC I NJEGOVI "JUNACI" BORE ZA FOTELJE? VJEROJATNO NIJE POŽELJNO DA IM INSPEKCIJA TAKNE A NE PREGLEDA DOKUMENTACIJU.VJEROVATNO NEMA NEPRAVILNOSCU, SVE JE ČISTO KAO I NJIHOV OBRAZ.NAJLAKSE JE, A TO PROLAZI KOD LJUDI KOJI MISLE TUĐOM GLAVOM, NAPASTI NA POLICIJU, ŠIRITI LAŽI NA NJIHOV RAČUN. TAJ POPULIZAM I LAŽNI PATRIOTIZAM IMA SAMO ZA CILJ RUŠENJE CRNE GORE I SVE ŠTO IMA CRNOGORSKI PREDZNAK.
27.06.2020 14:39
nada
nada: E kuku nama sa vama takvima.Nadam se da ima pametnih koji ce da shvate da ovo vodi u stradanja,svi imaju porodice ,pa mislite.
28.06.2020 15:59
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar